Deklica je umrla tri dni po hospitalizaciji v mariborskem UKC-ju. Foto: MMC RTV SLO
Deklica je umrla tri dni po hospitalizaciji v mariborskem UKC-ju. Foto: MMC RTV SLO
Otrok umrl v bolnišnici

Kot so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru, so 16-mesečno deklico na kliniko za pediatrijo sprejeli pred približno mesecem dni z diagnozo okužbe z rotavirusi in jo hospitalizirali skupaj z mamo. Med diagnostičnim postopkom se je nato izkazalo, da gre še za dodatne zaplete, in sicer za pljučnico z rotavirusom s sumom na sepso.

Pet ur po sprejemu je otroku zastalo srce, ustavilo se je tudi dihanje, zato so (takoj, kot sporočajo iz bolnišnice) začeli kardiopulmonalno reanimacijo in intenzivno terapijo, a je deklica tri dni po hospitalizaciji vseeno umrla.

Že odrejen strokovni nadzor
Postopke so že začeli, še sporočajo iz UKC-ja, čeprav starši uradne pritožbe do zdaj še niso podali. Opravljen je že bil razgovor z vključenimi zdravniki in odrejen izredni strokovni nadzor, za ekspertni strokovni nadzor pa so vključili tudi Zdravniško zbornico Slovenije.

Na pogovor v bolnišnico sta povabljena tudi starša pokojne deklice, z njima pa sta se že pogovorila tako predstojnik klinike za pediatrijo kot zdravnik, ki je pokojno deklico obravnaval.

S. Z.

Otrok umrl v bolnišnici