Ivan Zidar trdi, da je nedolžen. Foto: BoBo
Ivan Zidar trdi, da je nedolžen. Foto: BoBo
Sojenje Čista lopata
Osmerico čaka še razsodba. Foto: BoBo
Sojenje v zadevi Čista lopata

V zagovoru je dejal, da ne razume, zakaj ga obtožnica bremeni kaznivih dejanj podkupovanja, saj je po njegovem mnenju iz dokazov jasno razvidno, da v omenjenem primeru ni nikogar podkupoval ali mu to obljubljal.

Zidar je poudaril, da se rok in cena ponudbe SCT za gradnjo nadzornega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika nista spreminjala, prav tako pa je poudaril, da ne pozna obtoženega Tomaža Žiberta, ki je bil zaposlen na Kontroli zračnega prometa Slovenije in je sodeloval pri izbiri najboljšega ponudnika. Zidar je še dodal, da se danes zaradi zdravstvenih težav zelo slabo počuti, zato ni želel odgovarjati na vprašanja.
Prišel na ukaz sodnice
Zidarjevi zagovorniki so še v torek dejali, da se Zidar zaradi okrevanja po operaciji ne bo udeležil današnje obravnave, vendar pa se je obravnave moral udeležiti, saj je v torek tako odredila predsednica sodnega senata Vesna Podjed.

Nekdanji direktor Primorja Dušan Črnigoj, ki je prav tako obtožen v zadevi Čista lopata, se danes ni želel zagovarjati, dejal je le, da bo njegov odvetnik v sklepnih govorih "povedal vse". To je dejal tudi obtoženi Borut Farčnik. Obtoženi Ivan Demšar pa je dejal, da ni storil očitanih kaznivih dejanj, tudi on danes ni želel odgovarjati na vprašanja.
Ni Zidarja, ni zagovora
Zidar je bil zadnjih 14 dni izločen iz postopka, kjer so se začeli zagovori osmerice obtoženih. Vendar pa se je zapletlo že kmalu po začetku zagovorov, saj se trije izmed obtoženih, med njimi tudi nekdanji direktor Primorja Dušan Črnigoj, niso želeli zagovarjati, dokler ne bo zagovora podal tudi Zidar.

V zadevi Čista lopata so Zidar, Hilda Tovšak, Črnigoj, Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oz. pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika. Zidar je bil sicer do torka ponovno izločen iz postopka, saj je okreval po operaciji hrbtenice.

Sojenje v zadevi Čista lopata