Rudi Vouk dejanje obžaluje in sprejema vse posledice. Foto: MMC RTV SLO
Rudi Vouk dejanje obžaluje in sprejema vse posledice. Foto: MMC RTV SLO
Vouk vinjen za volanom

Vouk je potrdil poročanje časnika Kronen Zeitung in dejal, da je imel med 1,1 do 1,2 promila alkohola v krvi. "To je bila nepremišljeno dejanje, ki ga seveda obžalujem," je dejal Vouk.
Hkrati je kritiziral pristojne organe, ki so bili "zelo gostobesedni" do časnika, sam pa še ni prejel nobenega sporočila. So pa mu vozniški izpit policisti odvzeli 200 metrov pred njegovim domom v domači Dobrli vasi (okrožje Velikovec). "Posledice moram sprejeti," je še dejal Vouk.

Vouk, borec za pravice slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem, je postal znan s svojo akcijo prehitre vožnje, s katero je dosegel odločitve avstrijskega ustavnega sodišča v prid postavitvam dvojezičnih krajevnih napisov na avstrijskem Koroškem.

Plaz kritik
Deželni glavar avstrijske Koroške Gerhard Dörfler je ob skorajšnji 91. obletnici koroškega plebiscita odredil poostren nadzor dvojezičnih krajevnih napisov v dvojezičnih občinah, da bi preprečili, da bi jih kdo premazal.
Po objavi novice, da so Vouka ujeli vinjenega za volanom, so nanj že začeli deževati besedni napadi s strani koroških svobodnjakov (FPK). Ti bodo sicer v torek položili vence na kraju nesreče, v kateri je zaradi vožnje pod vplivov alkohola leta 2008 umrl takratni deželni glavar Jörg Haider, ki je vozil z 1,8 promila alkohola v krvi.

Vouk vinjen za volanom