Evropska unija

Poudarki

  • Kazni za hrvaške ribiče (še) ni
  • Tromblon odpovedal regato v Piranskem zalivu
Meja
Meja naj bi obveljala, spremenjen bi bil SOPS. Foto: BoBo
Karl Erjavec
Opcija, da bi Hrvaška samo delno sprejemala arbitražno razsodbo in da bi se o ostalem, kar Hrvaški ne odgovarja, pogajali, sploh ne pride v poštev, pravi Erjavec. Foto: BoBo
VIDEO
Erjavec: Arbitraža se mor...
VIDEO
Premik v stališčih hrvašk...

Dodaj v

Erjavec: Hrvaško sprejetje zgolj dela razsodbe ne pride v poštev

Slovenija vztraja pri uveljavitvi arbitražne razsodbe v celoti
10. januar 2018 ob 07:31,
zadnji poseg: 10. januar 2018 ob 18:45
Ljubljana - MMC RTV SLO, Radio Slovenija

Hrvaška naj bi bila pripravljena poslušati Bruselj in priznati večji del arbitražne razsodbe o meji, a v okviru dvostranskega dogovora. Zunanji minister Karl Erjavec pa poudarja, da mora Hrvaška sodbo sprejeti v celoti.

Hrvaška naj bi si premislila, potem ko je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker po pogovorih s slovenskim predsednikom Borutom Pahorjem v ponedeljek dejal, da je arbitraža dejstvo in da jo je treba uveljaviti na najboljši možen način ter da med stranema ni velikih razlik, poročanje hrvaškega RTL-a povzema Radio Slovenija.

V Bruslju se omenja možnost, da bi lahko Juncker še ta mesec premierja Slovenije in Hrvaške povabil na sestanek o uresničitvi arbitražne odločbe. Po mnenju hrvaških ribičev bi se Hrvaška lahko zavzela za spremembo maloobmejnega sporazuma, ki določa, da lahko v slovenskih vodah ribari do 25 hrvaških ribiških ladij na dan; enako sporazum določa za slovenske ribiče v hrvaških vodah.

Slovenija je za dialog, a za dialog glede uveljavitve celote
Slovenski zunanji minister Karl Erjavec poudarja, da mora Hrvaška arbitražno razsodbo o meji med Slovenijo in Hrvaško sprejeti v celoti. Sprejetje samo njenega dela ne pride v poštev, je dejal glede torkovih navedb hrvaške komercialne televizije RTL, da je Hrvaška neuradno pripravljena priznati večji del sodbe.

Spomnil je, da je že veleposlanica v Zagrebu povedala, da bi Hrvaška uveljavila tisti del razsodbe, ki ji ustreza, o delu, ki ji ne, pa bi vodila dialog.

"Mi vemo natančno, da je hrvaška stran nezadovoljna z razsodbo v delu, ki se nanaša na Piranski zaliv, kjer menijo, da je meja na sredini," je dejal minister v odgovoru na novinarsko vprašanje in ponovil, da možnost, da bi Hrvaška "samo delno sprejemala arbitražno razsodbo in da bi se o drugem, kar Hrvaški ne odgovarja, pogajali, sploh ne pride v poštev".

Ponovil je, da je Slovenija za dialog, a "za dialog glede implementacije celotne arbitražne razsodbe".

Kazni za hrvaške ribiče (še) ni
Hrvaški minister za kmetijstvo Tomislav Tolušić je danes izjavil, da za zdaj niso prejeli še nobene od napovedanih slovenskih kazni za hrvaške ribiče, ki so lovili v Piranskem zalivu, potem ko je Slovenija uveljavila arbitražno odločbo. Tolušić je davi za hrvaški radio povedal, da niti ni razlogov za kaznovanje hrvaških ribičev v Piranskem zalivu, posebej pa ne zaradi nezakonitega ribolova.

"Če bi hoteli govoriti o nezakonitem ribolovu, bi bilo treba ribiško ladjo ustaviti in pregledati, kaj je ribič ulovil, tako da to sploh ne pride v poštev. Nekakšen nezakonit prehod meje pa je v sferi dnevnopolitičnih zgodb in prerekanj," je izjavil Tolušić in večkrat ponovil, da bo Hrvaška zaščitila svoje ribiče.

Menil je, da so napovedane kazni "preizkusni baloni", in ponovil, da bi Slovenija morala pošiljati kazni za hrvaške ribiče po uradni poti prek hrvaškega ministrstva za pravosodje. Obenem je dejal, da ima tudi hrvaška policija posnetke prekrškov slovenskih ribičev v Piranskem zalivu, a da ne bo vlekla enostranskih potez.

Na slovenski strani naj sicer še ne bi bila izrečena nobena kazen, bo pa kmalu, je STA izvedel neuradno.

Erjavec: V primeru uveljavitve sodbe ribiči ne bi imeli težav
Glede tega, da hrvaški ribiči še niso dobili kazni slovenskih organov, pa je dejal, da je to stvar postopka, postopke pa bo Slovenija izpeljala do konca. V povezavi s trditvijo Zagreba, da bodo izrečene globe nične, pa je dejal, "da bodo zelo realne, ko bodo ti ljudje prišli na slovensko mejo in kjer bodo morali najprej plačati to globo, če bodo hoteli vstopiti v Slovenijo".

Ponovil je še, da v primeru uveljavitve arbitražne sodbe hrvaški ribiči ne bi imeli nobenih težav pri delu, saj bi lahko v slovenskem morju lovili z dovolilnicami. "Neimplementacija arbitražne sodbe gre v škodo hrvaških ribičev," je dodal.

Tromblon odpovedal regato
Vukovarski veteran Petar Janjić - Tromblon ne bo organiziral nobene akcije v Piranskem zalivu. To je potrdil za hrvaški novičarski portal index.hr, z obrazložitvijo, da je "bolan in ne more več". Omenil je, da ne želi več biti v stiku z mediji niti brati komentarjev o sebi v medijih.

Janjić je v ponedeljek napovedal, da bo 3. februarja organiziral "regato za razum" sredi Piranskega zaliva, a njegova pobuda ni naletela na širšo podporo.

Al. Ma., T. H.
Prijavi napako
Komentarji
GORILA
# 10.01.2018 ob 07:49
Pa saj to je jasno - hrvatje sprejmejo z arbitražo določeno mejo, samo da se reče, da je bila sprejeta v dvostranskem dogovoru... da bodo lahko potem j.b.l. bosance, srbe in črnogorce tako, kot mi njih nismo.
MIRKOKING
# 10.01.2018 ob 08:05
Nimamo se vec kaj menit. Arbitraza je dokoncna. Menli smo se 20 let in vedno so imeli figo v zepu. Blokirat njihov vstop v Sengen in izvajati v poletni sezoni striktno dolocbe Sengenske zunanje meje.
Vladoska
# 10.01.2018 ob 07:36
Da v slovenskih vodah lahko ribari do 25 hrvaških ribiških ladij na dan..... Pa vendar ni tako majhno to slovensko morje, kot pravijo.
Jože Gorišek
# 10.01.2018 ob 08:15
Hrvati so pripravljeni sprejeti 80% arbitraže ki je šla v njihovo korist.
Hijena
# 10.01.2018 ob 08:07
Arbitražni sporazum ni tako dober za Slovenijo, kot nam hočejo prikazati. Za nekaj km2 morja, se bomo odpovedali kar nekaj kopnega, koridor do odprtega morja gre še zmeraj čez hrvaško morje. Pravzaprav, je Slovenija več izgubila, kot pridobila!
zeus.zeng
# 10.01.2018 ob 07:44
RTL: Hrvaška pripravljena priznati večji del razsodbe, a v dvostranskem dogovoru..
---------------------
upajmo da je ta informacija verodostojna in da se bo končal ta ,,cirkus,, . tu ne gre toliko za EU kot za sodelovanje dveh narodov na balkanu , ki bo nujno in pomembno v luči prihodnjih turbolentnih dogodkov , ko smo priča porajanja novih svetovnih centrov moči in ko nič več ne bo tako kot je bilo - zato bo treba držati skupaj ....
jure-bure
# 10.01.2018 ob 08:04
@marko02 - hm, res je kopenska meja nam neugodna,.. ampak kakor hitro bomo tudi sami rekli da je arbitraža neveljavna,... kaj misliš kaj se bo zgodilo? Hrvatom verjeti na neke obljube... moraš biti pa res nor...
freezbee
# 10.01.2018 ob 07:47
Imajo morja dovolj, naj lovijo drugje.
Od_tastarga_sin
# 10.01.2018 ob 08:18
Pa kakšni dvostranski dogovori spet? A spet se bomo s Hrvati dogovarjali?
Spet bi radi nekaj mimo... Njihov scenarij je, da obdržijo to, kar jim je arbitraža namenila na kopnem, z "dvostranskim dogovorom" bi si pa izpogajali tisto, kar so izgubili na morju.
Prosim, ne nasedajmo spet in se vsaj enkrat postavimo po robu.
Pa nikar ne verjemite, da so se čez noč premislili in poslušali Junckerja. Ta je samo ponovil stališče, ki je znano že pol leta. Samo eden izmed manevrov Hrvaške, da si "milom ili silom" pridobijo še več, kot so imeli prej.
VanDame
# 10.01.2018 ob 08:04
Končno ena dobra novica, ker ta stvar je šla že absolutno predaleč! Hvala lepa, politiki, da ste skregali dva naroda. Toliko negativizma iz obeh strani, kot ga je slišati zadnje čase, je postalo že zaskrbljujoče. Potem pa še razni vojni veterani prilivajo olje na ogenj. Upam, da se to res reši enkrat in za vselej, ker ne koristi nikomur razen politikom.
Rockos
# 10.01.2018 ob 08:09
marko02: Brez pogovorov na koncu ne bo šlo, čeprav bi bilo lažje, če bi imeli pred Portorožem zasidran torpedni čoln.

In kakšne reakcije bi dosegli v svetu ob izstrelitvi prvega torpeda? Ali ga ne bi izstrelili in bi imeli še enega brezzobega tigra?

Arbitraža je za nas samo deloma ugodna, naš cilj mora biti, da se kopenska meja spremeni nam v prid.

V kateri točki je arbitraža ugodna če se na morju ne približa niti sporazumu Drnovšek-Račan? Na kopnem več ne bomo dobili nikoli, od nikogar in pod nobenim pogojem.

freezbee: Imajo morja dovolj, naj lovijo drugje.

Briga jih za morje, itak ne vedo kaj bi z njim. Gre se za uveljavljanje svojega, pumpanje nacionalizma in ceneno politikanstvo.

zeus.zeng: tu ne gre toliko za EU kot za sodelovanje dveh narodov na balkanu , ki bo nujno in pomembno v luči prihodnjih turbolentnih dogodkov , ko smo priča porajanja novih svetovnih centrov moči in ko nič več ne bo tako kot je bilo - zato bo treba držati skupaj ....

Kako lepo si napisal... seveda do prvega novega vlaka beguncev, ki ga bodo njihovi policisti pospremili do Kolpe in ljudi poslali preko vode v Slovenijo. Briga njih (zgodovinsko gledano - kadarkoli) sodelovanje, razen če je izrazito v njihovo korist.
samy joe
# 10.01.2018 ob 08:18
Itak, strinjajo se s tistim, kar jim gre v korist. V Piranskem zalivu, kjer so pušili na celi črti, pa se ne strinjajo. Jaz jim ne bi popustil nič, ama baš ništa.
mirror
# 10.01.2018 ob 08:20
Naši politiki naj zelo pazijo, da jih sosedje spet ne bodo peljali žejne čez vodo. Hrvati bodo sprejeli vso kopensko mejo, ker je samo njim v korist, morske meje pa nikoli ne bodo priznali pod nobenim pogojem. Samo v tem je poanta, da dobijo in nič ne dajo. Če naši naivci pristanejo, jim bomo podarili kopno in ostali brez vsega.
Arnolfus
# 10.01.2018 ob 08:18
Večji del sporazuma pomeni kopenski del, kjer so itak dobili vse, kar so zahtevali.

Nočejo pa se odreči morja, kar na koncu pomeni, da bo Slovenija predala vsa kopenska ozemlja, na morju bo pa še nekaj desetletij trajal t.i. Status quo, kjer se bodo priročno kregali vedno pred kakšnimi volitvami.

Hvala Pahor.
Mirko Tipka
# 10.01.2018 ob 07:40
nekaj se pa mora dogajati, da so politiki upravičeni do potovanj in dohodkov...
Alchemist
# 10.01.2018 ob 08:27
Klasika, priznali bi samo tisto, kar jim ustreza.
Tao3
# 10.01.2018 ob 08:30
Nobenega popuščanja Hrvatom, AS je mendarodna pogodba - konec pogovarjanja. So dobili 90% kar so želeli a BI ŠE MALO VEČ NA MORJU. To je to - konec pogajanj. spet nas hočejo žejne preko vode pripeljat.
harlan
# 10.01.2018 ob 08:24
večji del razsodbe?
Vse ali nič! Dovolj je bilo!
gapicek
# 10.01.2018 ob 08:23
Kdo je določal kvoto?? 25 ribiških ladij za obe državi isto čeprav imamo občutno manj obale.. wtf?
mestočezcesto
# 10.01.2018 ob 08:40
A to je prvi korak (beri: trik) za vstop v schengensko območje?
Plevc
# 10.01.2018 ob 08:24
Zdaj bi bilo vredno premisliti, če bi veljalo teh 25 ladij na dan menjati za izgubljene dele na kopnem.
Če to ni smiselno. Pa vztrajati 200% pri določbah arbitraže.
medic
# 10.01.2018 ob 08:43
NIČ POPUŠČAT!!! Piranski zaliv je naš, i nema ovdje ribolova za hrvate!
favory
# 10.01.2018 ob 08:11
Pa saj to je to, kar bi od začetka moralo biti. Torej, priznanje arbitražnega sporazuma potem pa dogovor na osnovi tega. Če se strani ne dogovorita, velja arbitražni sporazum. na tak način je mogoče tudi korigirati kopensko mejo, seveda po načelu recipročnosti in dogovoriti ribolovni in plovni režim..enako, po načelu recipročnosti.
ak
# 10.01.2018 ob 08:54
lol, Da bi Hrvati priznali tistih 90% arbitraže, ki jim je v korist, v preostalem delu pa bi se pogajali? Jade... tudi jaz bom naslednjič v kakšnem sodnem sporu priznal samo tisti del, ki mi je v korist, pa je...
FancyBoy
# 10.01.2018 ob 08:53
Seveda...pripravljeni so sprejeti tisto kar je slo njim v korist.
Kirenenko
# 10.01.2018 ob 08:50
Hrvati so nas mojstrsko nategnal, kjer gre vse njim se bodo seveda strinjali, tam kjer pa na gredo pa v dvostranski dogovor. Kaka tragikomedija je ta naša politika. No saj nič čudnega, če je lahko tak nevretenčar kot je Pahor najbolj priljubljen politik pri nas. On je poosebljenje naše politike. Široko se smeji in se treplja po rami, ko ga nateguje vsak, ki ima pet minut časa.
mend055
# 10.01.2018 ob 08:58
RTL: Hrvaška pripravljena priznati večji del razsodbe, a v dvostranskem dogovoru

Ampak, zakaj hudiča je to potrebno priznati ŠE V DVOSTRANSKEM DOGOVORU?
Saj je vse določeno. Jasno pa da se posamezni primeri (parcele/hiše v obeh državah) rešujejo dvostransko, s pogovorom.
Torej naj Hrvaška definira, kaj s tem misli - v dvostranskem dogovoru?
mihael1
# 10.01.2018 ob 08:54
In že tako so uničili slovensko ribištvo.
Tao3
# 10.01.2018 ob 08:34
Sej rešitev je čisto preprosta, NAJ SPRJEMEJO ODLOČITEV AS, potem pa se lahko na podlagi tega za kakšne detajle pogovarjamo s kakšnim dvostranskim sporazumom, ko se nam ne bo nič mudilo in bodo meje jasne. PRVO AS potem razna bilateralna pogajanja IN NE OBRATNO!
KLIPAN
# 10.01.2018 ob 08:30
Hrvati bodo sprejeli vse, kar se ne bo imenovalo "arbitraža".
Toliko so otresali pred svojimi volilci, da bi priznali totalni poraz, če bi to sprejeli.
Sicer se ne bo spremenilo popolnoma nič, samo imenovalo se bo drugače, oz. zadevo bodo zapakirali tako, kot da se imenuje drugače.
Svit-1
# 10.01.2018 ob 08:13
No, moramo priznati, da je to prva malo boljša novica v tem sporu!
biberkopf
# 10.01.2018 ob 18:46
tromblona na hrvaškem nihče ne jemlje resno,ker duševno bolan od vseh grozot ki jih je preživel v srbskih zaporih
prlek
# 10.01.2018 ob 09:47
@Od_tastarga_sin
"Pa kakšni dvostranski dogovori spet? A spet se bomo s Hrvati dogovarjali?
Spet bi radi nekaj mimo... Njihov scenarij je, da obdržijo to, kar jim je arbitraža namenila na kopnem, z "dvostranskim dogovorom" bi si pa izpogajali tisto, kar so izgubili na morju."


Hrvati na morju niso izgubili čisto nič
. Niti liter vode v Piranskem zalivu ni bil nikoli v zgodovini hrvaški.
Ampak tako vztrajno ponavljajo, da je polovica Piranskega zaliva njihova, da se jim že skoraj verjame.
Seveda pa ne morejo imeti obale brez morja. zato so dobili 1/4 zaliva.
biberkopf
# 10.01.2018 ob 18:40
tupamaross spet pribija nekaj neresnic,ena je ta da italijani niso hrvatov etnično čistili,pa še kako so jih,pošiljali so jih na rab,v gonars,hrvati so bili enako kot slovenci za talijane moteč faktor v istri in dalmaciji,kot drugo kar se tiče tromblona bi lahko uvedli tudi preiskavo tistih ki so ga v srbskih zaporih mučili na grozovit način.
abcabc
# 10.01.2018 ob 11:45
tuintam

Da se gre v arbitražo je mednarodni dogovor. Hrvaška tudi nikoli ni rekla da ne priznava odločbe sodišča. Hrvaško stališče je, da je bil proces kontaminiran, zato je iz tega izstopila. Po arbitražnem dogovoru, pa je za presojanje o tem kdo lahko izstopi, odgovorno to isto sodišče. To je pa odločilo dvoje:

1. Slovenija je s svojim ravnanjem prizadela delo sodišča.
2. Ta prizadetost ni bila takšna, ni se nanašala na bistvo dela sodišča, da bi lahko Hrvaška iz tega izstopila.

Sodba torej velja in to v Zagrebu tudi vedo. Kot vedo v Beogradu, da je Kosovo za Srbijo zgubljeno. Kdo si upa to povedati na glas, je pa drugo vprašanje.
veza
# 10.01.2018 ob 18:28
dioklecijan st
# 10.01.2018 ob 15:51

imaš prav, a moraš upoštevati pogajanja po drugi vojni in kompromis, Slovenci smo pustili našo obalo od Trsta do Devina in zaledje, pa Milje in okolico, Italijani pa Istro, prebivalci so pa imeli možnost optiranja in se preseliti.
Iz Istre se je odselilo veliko Italijanov, veliko več, kot Slovencev iz ITA v SFRJ, Hrvatje pa so dejansko prvič v zgodovini dobili Istro, niti NDH je ni imela.
Kardelj in ostali bi morali vsaj zagotoviti naši obali normalen izhod na morje, ne da so smatrali, da smo itak v skupni državi in da to ni pomembno.
Zoro27
# 10.01.2018 ob 08:52
Priznamo tisto, kar nam paše. Ostalo bo po naše.
Če se kdorkoli odloči, da temu popusti, se mu sodi za državno izdajo.
veza
# 10.01.2018 ob 18:33
Kaj so dali Hrvatje za Istro, mogoče predele Srema in tam okoli, ne vem natančno, vsekakor bi naši morali poskrbeti, da bi imeli vsaj svetilnik v Savudriji.
Lunatix
# 10.01.2018 ob 16:50
So pa tega trombliča močno stisnili...
osservatore
# 10.01.2018 ob 16:23
Tromblon odpovedal regato
Vukovarski veteran Petar Janjić - Tromblon ne bo organiziral nobene akcije v Piranskem zalivu. To je potrdil za hrvaški novičarski portal index.hr, z obrazložitvijo,da je "bolan in ne more več". Omenil je, da ne želi več biti v stiku z mediji niti brati komentarjev o sebi v medijih.

Janjić je v ponedeljek napovedal, da bo 3. februarja organiziral "regato za razum" sredi Piranskega zaliva, a njegova pobuda ni naletela na širšo podporo.


A v podeljek je bil še ornk zdrav, ko je napovedoval regato, v sredo pa je že hudo zbolel (v glavo?) in regate ne bo? Oćitno ga je nekdo iz aktualne politike utišal.
veza
# 10.01.2018 ob 13:49
tupamaross
# 10.01.2018 ob 13:42

Sporazum Drnovšek - Račan je pokopal vse upe naše države.
Hrvatje so dobili začetno točko brez slehernega strahu, da bi
lahko izgubili celotni Piranski zaliv,


ne, Kardelj je naredil napako, meja bi morala biti na reki Mirni, vse ostalo je potem samo reševanje te napake, pa leta 1955 so naši in HRV podpisali, da je meja na sedanji strugi reke Dragonje, čeprav se v praksi to ni točno tako izvajalo, a AS je pokazalo ta dokument, ki so ga naši skrbno skrivali.
GUESS
# 10.01.2018 ob 11:28
Sprašujem se že od začetka hrvaških izogibanj arbitražni odločbi, kaj na to poreče samo arbitražno sodišče, njegov predsednik? Povsem razumljivo bi bilo, da o svojem stališču o Hrvatih obvesti EK, Junckerja in Timmermansa, nas in Hrvate. Tako bi vsaj moralo biti.
M. Krpan pl.
# 10.01.2018 ob 19:09
Mislim, da je vsakemu jedcu jadranske ribe jasno,da se fenomen pretiranega izlova pozna tudi v Piranskem zalivu, tako kot vzdolž celotne razvejane obale HR ki je ena najdaljših v Evropi. Erjavec plačaj kosilo HR kolegu in njegovemu naboru 25 ribičev in jim počasi v Hotelu Palace ob večerji s 5 hodi razloži, da rib Slovenci ne znamo pričarati. Če o tem govori Wikipedija za vsak posamezni HR otok in to osebno izkusi vsak 2 Slovenec, ki v top sezoni jadranskega lignja skorajda ne more več naročiti - sledi, da je nekaj narobe. Od malih ribičev lahko preživijo le tisti z lastno konobo ter familijo, ki v njej dela. Večji komajda še pokrijejo stroške najnujnejših popravil kaj šele investicij. Na odprtem morju imajo Hrvati seveda še konkurenco od zunaj, kar zadevo še poslabša. Za začetek naj se HR ribiči vprašajo kako doseči, da bo v njihovem lastnem morju dovolj surovine....in da nehajo politizirati ter prenašati svoje tegobe k nam po nepotrebnem. Bog daj pameti severu in jugu....
biberkopf
# 10.01.2018 ob 18:50
tupamaross

drugič malo preveri,hrvati so bili za italijane enako moteč faktor kot slovenci,primeren za etnično čiščenje,ki so ga tudi izvajali na okupiranih ozemljih.
tupamaross
# 10.01.2018 ob 16:45
"Tromblon" je odpovedal regato za to, ker je pred celim svetom
izjavil, da z njim o tej zadevi soglaša tudi predsednica Hrvaške,
spoštovana gospa Kitarović.

Razen tega o "Tromblonu" poteka preiskava o zločinih. Dokaj
veliko število Hrvaških generalov je vzniklo dobesedno iz nič.
Najbolj znan je ravno"Tromblon"in Rojs,ki je bil šofer avtobusa,
preden je postal general. General pa si postal tako, da si čisto
vse pripadnike drugih narodov etnično očistil iz tistih področij,
ki si jih je Hrvaška želela pa naj bo to BiH ali Hrvaška.
abcabc
# 10.01.2018 ob 14:14
tupamaross in tuintam sta prava genija. Res. Vaju bi bilo potrebno poslati na kaka pogajanja.

A je sploh smiselno odgovarjati? Sporazum D-R je bil dober sporazum. Kakšno začetno točko so z njim dobili Hrvatje? In kakšen zporazum morata še parlamenta obeh držav potrjevati??? O čem govoriš? Sodba velja, je zavezujoča, samo izvajat jo je treba. To je pa stvar vlade, ne parlamenta.
rudes
# 10.01.2018 ob 09:43
Zelo verjetno je že marsikdo napisal isto, a vseeno. Hrvati se itak strinjajo z večjim delom. Večji del pomeni kopensko mejo. O maanjšem delu, o morski meji bi se pa pogajali. Upam, da niso naši resnično taki bedaki. Vse ali pa nič.

Če bo pa nič, pač postaviti AS na stranski tir. In ukrepati. Saj, Junki nam da v čisto vsem prav. Em, je treba spoštovati ustavni red (implementacija AS), kot tudi je Junki jasno povedal, da spor nikogar ne zanima in da morajo biti meje rešene pred vstopom. Kar pomeni, sprejem Hrvaške v Schengen, "no go", sory Junki, udejanjamo tvoja priporočila, sprejem hčkolandije v OECD, "no go", sory Junki, ti si nam tako svetoval, itd., itd. In poostriti izvajanje Schengena.
KLIPAN
# 10.01.2018 ob 09:15
@Arnolfus
"Hvala Pahor."

Sicer niti približno ne zagovarjam Pahorja, ampak tudi ti dobro veš, da o meji ni odločal Pahor, pač pa najboljši strokovnjaki-arbitri-sodniki iz arbitražnega sodišča EU!
Oni so tisti, ki so na podlagi dejstev, dokazov, mednarodnega prava......določili mejo.
Torej, če se komu že zahvaljuješ, se zahvali njim.
pravaresnica123
# 10.01.2018 ob 08:40
Upam, da jim ne bo nihče nasedel??!
slovenka333
# 10.01.2018 ob 20:58
Aha hrvati bi implementirali samo tisti del razsodbe ki jim ustreza,o ostalem bi se pa še dogovarjali. Hrvateki dragi to pa ne bo šlo!!! Kaj si oni mislijo da so. Erjavec vstraja pri celotni implementaciji Bravo! Jooooj Hrvati pamet naj vas že enkrat sreča!
Kazalo