Evropska unija
George Soros
Madžarska vlada je že v preteklosti objavljala plakate, nastrojene proti Sorosu. "Ne dovolite Sorosu, da se smeje zadnji," piše na podzemni železnici v Budimpešti. Foto: Reuters
Judith Sargentini
Evropska poslanka Judith Sargentini po predstavitvi poročila o kršitvah Madžarske v Evropskem parlamentu. Foto: EPA
Budimpešta
Septembra letos so v Budimpešti potekale demostracije proti Orbanu. Udeleženci so se z napisom "Hvala Sargentini" evropski poslanki zahvalili za poročilo. Foto: Reuters

Dodaj v

Madžarska vlada za kampanjo proti Evropskemu parlamentu namenila milijone evrov

Glavne tarče kampanje Sargentinijeva, Soros in Verhofstadt
5. oktober 2018 ob 17:53,
zadnji poseg: 5. oktober 2018 ob 18:18
Budimpešta - MMC RTV SLO, STA

Madžarska vlada je za kampanjo, s katero je želela izničiti poročilo evropske poslanke Judith Sargentini o madžarskih kršitvah, ki ga je sprejel Evropski parlament, namenila več milijonov evrov.

Poročilo nizozemske poslanke iz vrst Zelenih Madžarski očita hude kršitve demokracije in evropskih vrednot. Evropski parlament je 12. septembra sprejel poročilo Sargentinijeve in nato sprožil pravni postopek proti Madžarski.

Na isti dan je madžarska vlada podpisala pogodbo z dvema oglaševalskima podjetjema, da "javnost seznanjajo z ukrepi vlade, ki so prednostnega pomena za življenje državljanov", poroča Atlatszo.hu.

Madžarski premier Viktor Orban je po sprejetju poročila Sargentinijevo označil za antisemitko, vodja parlamentarne skupine njegove stranke Fidesz Mate Kocsis pa jo je na tiskovni konferenci obtožil, da dela za ameriškega milijarderja madžarskih korenin Georga Sorosa. Fidesz je na Facebookovi strani sporočil, da je poročilo "Sorosevo maščevanje, ker je madžarska vlada proti migracijam".

18. septembra je provladni dnevnik Magyar Idők poročal, da vlada začenja kampanjo s plakati proti poročilu. "Vlada začenja informacijsko kampanjo, da razjasni vsem: poročilo Sargentinijeve je osnovano na lažeh. Evropski parlament ga je sprejel, da sproži pritisk na madžarsko vlado," je takrat zapisal dnevnik.

Istega dne so na uradni Facebookovi strani madžarske vlade objavili videoposnetek s fotografijami Sargentinijeve, belgijskega evropskega poslanca Guya Verhofstadta in Sorosa z glasovnim posnetkom: "Proimigrantska večina v Evropskem parlamentu nas želi utišati, ker svoj narod in Evropo ščitimo z ograjo. Ne pustimo se jim izsiljevati! Zaščitimo Madžarsko!" Kmalu za tem so madžarski mediji začeli tiskati naslovnice s fotografijami Verhofstadta, Sorosa in Sargentinijeve.

Vlada milijone namenila dvema podjetjema
Pogodba med vlado in dvema oglaševalskima podjetjema je razkrila, da je vlada za kampanjo namenila 5,9 milijarde forintov oziroma 18,2 milijona evrov davkoplačevalskega denarja, čeprav v pogodbi ni neposredno zapisano, da gre za kampanjo proti Sargentinijevi. Podatke pogodb je Atlatszo.hu pridobil na podlagi zahtevka do informacij javnega značaja.

Podjetji New Land Media Kft. in Lounge Design Kft., obe v lasti poslovneža Gyula Balasyja, sta že v preteklosti sodelovali z vlado pri izdelavi podobnih plakatov.

J. R.
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 05.10.2018 ob 18:13
Orban ne daj se!!!
Kordinator-vlade
# 05.10.2018 ob 18:25
Guy Verhostat iz stranke ALDE je največji hinavec v EU.

On prezira in vsak dan vpije čez nacionaliste, populiste in Victorja Orbana medtem pa je v njegovi stranki ALDE stranka češkega premierja Babiša ANO, ki pa ga hvali. Se pravi zloben in dober nacionalist.

Kakšne so razlike med Babišem in Orbanoim praktnično jih ni a Guy Verhostat sovraži Orbana in hvali Babiša. Zdaj mu je pa Babiš še zabil kajlo, ko je rekel,da bo Češka vložila veto na Madžarstko tako kot Poljska zaradi 7 člena hahaha.
mare
# 05.10.2018 ob 18:53
Prvič, kdo si je izmislil pojem sovražni govor, v prenesenem pomenu je to le omejevanje svobode izražanja
Drugič, Organ je pokončen voditelj, več takih gnila Evropa potrebuje.
Kordinator-vlade
# 05.10.2018 ob 18:21
Madžarska je naša sosednja prijateljska država z katero moramo držati skupaj.
ciracara
# 05.10.2018 ob 18:40
Tudi Galileou so se posmehovali. Pa vendar se vrti!

Orban drži se!
ketner
# 05.10.2018 ob 18:34
Kordinator-vlade

# 05.10.2018 ob 18:21
Prijavi neprimerno vsebino Madžarska je naša sosednja prijateljska država z katero moramo držati skupaj.
-----------------------
No tukaj bi bil previden. Koliko so nam sosedje prijateljski smo imeli skozi zgodovino, tudi bližnjo kaj videti. Madžari niso prijatelj nikomur kjer živijo njihove manjšine. Še posebej se tu vidi njihova politika do Ukrajine, bolj prikrita do Slovaške, Srbije, Romunije, Slovenije.
Kordinator-vlade
# 05.10.2018 ob 18:27
EU itak na dolgi rok ne bo preživela. Migracije so bila kritična točka in vsiljevanje prisilnih kvot tukaj sta nastala dva tabora škoda je nepopravljiva. Populisti so prišli na plano in se jih ne bodo več nikoli znebili.
RudolfKocar
# 05.10.2018 ob 19:27
Haha, v našem nepristranskem nacionalnem mediju izvemo za vsak milijon, ki ga Orban nameni za oglaševanje na Madžarskem. Po drugi strani pa je cela Evropa prepredena z globalističnimi nevladnimi organizacijami, ki jih financira soroš in še nekaj drugih miljarderjev, pa se o tem na tem portalu ne piše popolnoma nič.
Bivši uporabnik
# 05.10.2018 ob 20:03
cicara?

Kaj so počeli? So deportirali ljudi? So izvajali izvensodne poboje? So odprli madžarsko Mladino, kjer so blatli Slovence vsak dan?

Mojo babico so oktobra leta 44 poslali v Ravensbrück

Spoštovana cicara, oktobra 44 je bil Pariz osvoboje, pri nas pa so še vedno izdajali in pošiljali v koncentracijska taborišča.

Babi je letnik 24, bila je stara 19 let, njena sestra 17 let, brat je imel 16 let. Brat je šel v Dachau, s hčerkami je seveda tudi šla mama, umrla na poti domov v Pragi leta 45.

Zasluga sosedov Madžarov in sosedov izdajalcev.

Hvala za objavo, da lahko povem, babi ni napisala knjige, pa bomo to vnuki naredili
woodoo
# 05.10.2018 ob 20:18
Ehhh, Madžarska na leto sprejme več migrantov kot Slovenija na število prebivalcev in podeli več azilov na število prebivalcev kot Slovenija. Največ migrantov prihaja iz Romunije. Madžarsko Madžarom ... hehe. Eni pišete take bedarije, da res ne vem kje imate pamet. Madžarsko gospodarsko združenje vpije, da zaradi nekonkurenčnosti države ni delovne sile in so nekateri podjetniki že prisiljeni zmanjševati proizvodnjo. Po njihovih podatkih so že za romune prerevni. Grozno je da črni raček terorizira in širi strah pred belimi, kateri se pa za njega niti ne zmenijo. :))
Niti ene pozitivne stvari ni iz Madžarske. Ograja? Haha, Avstrija izvaja bolj ostre kontrole (tudi na vseh prehodih) z njihovo državo kot našo.
Največje domoljubje je ko država poskrbi za svoje ljudi. Pol manjša plača, 5 let krajše življenje od nas,..?
Res me zanima kakšen človek moraš biti, da ti je vzor najslabše. Slab! :))
delfino_
# 05.10.2018 ob 19:00
Tretja slika rofl. Demonstracije proti Orbanu so bile res množične. Propaganda kot zgleda tle dela na polno.
gozdar1
# 05.10.2018 ob 19:59
Torej lahko kmalu pričakujemo novice:
"Madžarska pokončno zavrnila evropske milijone".
"Orban vrnil sorosovo štipendijo".
Wasabi
# 06.10.2018 ob 01:03
Ljubim Madzarsko. Vecji Slovani so od nas!

Madžari Slovani? Joj prejoj!
Buldog
# 05.10.2018 ob 19:50
@spicy
05.10.2018 ob 19:24

Evropski svet se je nedavno spravil tudi na HR policijo, češ da grdo ravnajo z begunci, zanimivo pri Hrvaški je to, da je HR vlada tako kot Madžarska stopila v bran policiji :)

Heh, ni čudno, da je funkcionalna nepismenost med Slovenci visoka. Še kopirati ne znajo tega, kar so prebrali, kaj šele, da bi razumeli. Ni čudno, da nas imajo države severno od nas za balkance, gastarbajterje,...

Svet Evrope ni enako kot Svet EU in ni enako kot Evropski svet.
Svet Evrope, ki je kritiziral Hrvaško, je mednarodna organizacija, katere namen je varovanje človekovih pravic v Evropi.
Svet EU je ena od institucij Evropske unije, ki je ravno tako mednarodna organizacija.
Evropski svet je pa politični vrh Evropske unije.
RudolfKocar
# 05.10.2018 ob 19:37
Dejansko je novinarstvo padlo tako nizko, da so najboljši del člankov postali komentarji.

Večina novinarskega ceha v Sloveniji je intelektualna mediokriteta, ki v bistvu ne dela nič več kot prevaja agencijske novice iz zahoda. Novice se ustvarjajo v peščici agencij in medijskih hiš na svetu. Vsi ostali mediji večinoma ponavljajo za njimi in prepisujejo. Zato danes spet beremo o Orbanu, namesto da bi se kak slovenski novinar spravil raziskovati financiranje nevladnih organizacij v Sloveniji.
mrgo12345
# 05.10.2018 ob 19:01
ketner
Madžari niso prijatelj nikomur kjer živijo njihove manjšine.

A ni pred kratkim slovenska manjšina hvalila izboljšanja statusa pod Orbanovo vlado?

Drgač pa...na zadnji sliki je nepregledna množica protestnikov :). 8, če prav štejem.
cairns
# 05.10.2018 ob 20:18
Poročilo nizozemske poslanke iz vrst Zelenih Madžarski očita hude kršitve demokracije in evropskih vrednot.

V EK in evropskem parlamentu je sedaj največja vrednota HINAVŠČINA.

1.
AS med Slovenijo in Hrvaško. Kljub nespornemu kršenju evropskih pravil s strani Hrvaške nihče ne ukrepa. No ja, razen naših štirih poslancev ki pišejo pisna Junckerju namesto da bi sredi dvorane vsak dan glasno protestirali in zahtevali izredno sejo.

2.Referendum v Kataloniji. Evropski birokrati ga ne priznavajo, čeprav so se Katalonci nedvoumo odločili za samostojnost. Neposredna demokracija, ki se izvaja preko referendumov, je zaradi uspešnega referenduma za evrobirokrate nesprejemljiva.

3. Referendum v Makedoniji za spremembi imana. Kljub temu da je za spremembo imena glasovalo manj kot 50 % upravičencev in je s tem zadeva padla, ga evrobirokrati razglašajo na uspešnega in da so prebivalci Makedonije izrazili željo po spremembi imena. Ta sprememba imena pa pomeni da se Makedonije sili v EU in NATO. Še ena država kamor bodo lahko evrobirokrati razširili svoj vpliv.

4. Madžarska ima legitimno in legalno izvoljeno vlado, ki na nekaterih področjih še vedno lahko sama sprejema zakone ki so po meri madžarskih prebivalcev. Ker se je Madžarska uprla islamizaciji jo sedaj napadajo z vseh strani. Prardon iz ene same strani. Wilkomerska skupina še ni dojela da uničujejo Evropo kakršno smo poznali in kakršno hočemo imeti tudi v bodoče. Delno to razume celo Pandora Merkel.
artoum*2
# 05.10.2018 ob 19:07
soros je madžarski žid/ jud , ki je med drugo svetovno kakor najstnik odšel v us and a.
pravzaprav je zanimivo kako mu je to uspelo praktično sredi vojne. dobre veze staršen? židov? kako je imel takoj vse dostope do bančnih mahinacij s katerimi je obogatel?

in konec koncev
iz dna njegove sprevržene duše sovraži evropo
a res
# 05.10.2018 ob 20:48
Medtem ko je propaganda evropskega parlamenta zastonj.
patriot1970
# 05.10.2018 ob 20:29
Naša manjšina je pa kar zadovoljna z vlado v Budimpešti.

Kljub začetnim dvomom se je v štirih letih pokazalo, da hoče madžarska vlada dokazati, da funkcija zagovornika manjšine ni prazna beseda. ...... Da vlada s skrbjo za manjšine misli resno, je dokazala tudi s tem, da je v zadnjih treh letih potrojila znesek iz državnega proračuna, namenjen delovanju manjšinskih samouprav, organizacij in šol.

https://www.delo.si/lokalno/prekmurje/sl
ovenska-manjsina-je-vstopila-v-zavest-madzarov.html
darkwader
# 05.10.2018 ob 20:02
Madžarska, država prejemnica Eu sredstev zapravlja denar za pluvanje te iste EU. Kakor gre tisti pregovor, ne grizi roke, ki te hrani.
firbec111
# 05.10.2018 ob 19:56
_cerebro

No, zahrbtni Slovenci, norčujmo se iz naroda, ki se mu ni nerodno izreči za to, kar so. Madžarsko Madžarom in Slovenijo Slovencem, potem se pa lahko začnemo pogovarjati o Evropi kot zvezi enakopravnih med enakopravnimi!

sej ni problema, če ne želijo biti del EU lahko mirno izstopijo in imajo Mađarsko za Mađarje brez EU denarja. Zelo preprosto, zelo fer
spicy
# 05.10.2018 ob 19:24
Evropski svet se je nedavno spravil tudi na HR policijo, češ da grdo ravnajo z begunci, zanimivo pri Hrvaški je to, da je HR vlada tako kot Madžarska stopila v bran policiji :)
artoum*2
# 05.10.2018 ob 19:11
pa nevladne organizacije bodo nevladne , dokler od države NE poberejo CENTA..
ciracara
# 05.10.2018 ob 18:45
Ultra levičarstvo:

mislim, da napačno ime ali oznaka. Ker levičarji nikoli niso podpirali samodestruktivnost.

Ta neoliberalizem je samo posledica bogatunske politike. 5000 ljudi na svetu ima skoraj ves kapital v roki in oni lahko počnejo kar hočejo.

Med njimi je pa tudi kakšen Soroš. Ki zna lepo manipulirati človeka, ki ima 1200€ plače in 900€ stroškov.
luckyss
# 06.10.2018 ob 00:15
Orban je sicer populist, ki je izkoristil "tržno nišo", torej migracije..
Se pa lahko vsak normalen evropski državljan vpraša zakaj moramo sprejemati polpismene, versko in glede delovnih ter etičnih navad nekontabilne afriške mladce, ki jim nudimo ugodnosti, katerih niso deležne niti naše mlade družine.
Kdo je tu nor in kdo to plačuje ?!
Naslednjo RTV položnico bom poslal Sorosu...;))
pejtevennazrak
# 05.10.2018 ob 23:45
Aja, upam, da se po zgornjem zapisu nihče ne počuti užaljenega - smo vsi bolj ali manj v istem zosu... Gre se samo za to, da je demokrata tudi treba vzgojit :)
Pa brez zamere!
hexen
# 05.10.2018 ob 20:29
Kordinator-vlade
# 05.10.2018 ob 18:21
Madžarska je naša sosednja prijateljska država z katero moramo držati skupaj.


Komot, dokler ne kršijo evropskih pogodb in zakonov, potem pa se prijateljstvo konča.
GorskiVodnik
# 05.10.2018 ob 19:55
@Amenhotep
Sargentinijeva je antisemitka že od nekdaj in v Slovenijo ne bi smela imeti vstopa.

ROFLOL
Pri vas desničarskih nakladačih pa se vsak dan naučim kaj novega. Torej so Madžari Semiti ?
In mi Slovenci prav tako ?
Harmonist
# 06.10.2018 ob 10:25
Madžarska se s financiranjem zgolj brani pred sovražno politiko EU, ena redkih držav, ki dojema, kaj se dogaja: načrtno uničevanje držav in narodov.
gesan
# 06.10.2018 ob 06:49
Ljubim Madzarsko. Vecji Slovani so od nas!

Kaj naj si še mislim o naših največjih patriotih?
Kekec99
# 05.10.2018 ob 23:08
Madžarska vlada dela kot nevladne organizacije, daje denar da ustvari mnenje.
patriot44x2
# 05.10.2018 ob 22:05
Bravo Madžarska. Ne se pustiti izsiljevati prodani Soroševim hlapcem ki imajo agendo uničiti evropo in njeno avtohtono prebivalstvo.
krosnjar
# 05.10.2018 ob 21:58
Kučan je Sorosa odlikoval....
taprauslovenc
# 05.10.2018 ob 21:39
Bravo Madžarska.
Sedaj pa na plan koliko Soroševega denarja je v Sloveniji in kdo se plačuje z njim in koliko denarja ,našega denarja vlada razmetuje za ilegalne ljudi in koliko stroškov imamo z nevladniki
HOR
# 05.10.2018 ob 20:19
Madžarska družba je glede na EU relativno dokaj zaostala in nehumana, pa ne zaradi želje po zmanjšanju števila beguncev...
Zdejkapopi
# 05.10.2018 ob 19:57
Saj davkoplacevalci placajo. Tudi tisti ki podpirajo EU. Nic sporno ane. Me zanima ali bi se bunili, ce bi levica dala anti Jansa kampanijo na davkoplacevalski racun.
Bivši uporabnik
# 05.10.2018 ob 19:56
spicy

vi veliko komentirate na MMC

Rusija je članica Sveta Evrope

Pa vsem še enkrat

Kako lahko podpirate nacionaliste pri sosedih?

Kako mnenje je imel o nas Haider?

Kaj bi sedaj v evropski politiki počel Haider? Joorg Haider?

Oni so prvi, ki jih mi Slovenci motimo

Prej te bo Avstrijc napadu kot Sirijc.

Kaj vam tu ni jasno?
firbec111
# 05.10.2018 ob 19:36
artoum*2

soros je madžarski žid/ jud , ki je med drugo svetovno kakor najstnik odšel v us and a.
pravzaprav je zanimivo kako mu je to uspelo praktično sredi vojne. dobre veze staršen? židov? kako je imel takoj vse dostope do bančnih mahinacij s katerimi je obogatel?
n konec koncev iz dna njegove sprevržene duše sovraži evropo


a se ni vojna končala leta1945? ker v ameriko je odšel leta 47
artoum*2
# 05.10.2018 ob 19:29
pred novimi volitvami v evropski parlament naj se kandidati nesporno opredelijo glede dotičnega vprašanja "povabljencev".
poleg tega naj povedo , od kje vse so dobivali bančne transakcije. in seveda za vsa "hajca" v kar so včlanjeni.
kakor volilci imamo to pravico vedeti.
anamor
# 06.10.2018 ob 09:28
Bravo madžari.
NOPCBS
# 06.10.2018 ob 04:22
Madžarska vlada za kampanjo proti Evropskemu parlamentu namenila milijone evrov

Madzarska je dala 18 milijonov

Medtem ko je Soros dal svoji Open Society Foundation
18 MILIJARD!!! 1000x vec!!!!


Ste pred par dnevi sami pisali:
Najbolj je upadlo premoženje Georgea Sorosa, ki je 18 milijard dolarjev svojega denarja dal svojim dobrodelnim fundacijam in ima zato pod palcem "le še" 8,3 milijarde dolarjev.
KLIK

Da ima skrite agende so ugotovili celo v Pakistanu:
Pakistanska vlada je najmanj 18 mednarodnim nevladnim organizacijam odredila, naj prenehajo delovati in v dveh mesecih zapustijo državo.

Ukrep je med drugim doletel ActionAid, Open Society Foundation,
novica pred parimi dnevi
[url="http://www.rtvslo.si/svet/azija-z-oceanijo/pakistan-izganja-mednarodne-clovekoljubne-organizacije/467992"]KLIK
[/url]
Znano je, da je orkestriral tudi t.i. roznate revolucije na tleh nekdanje sovjetske zveze
Februarja je Soros med drugim izjavil, da je Putinova Rusija "večja grožnja za EU kot IS"
citat iz RTVSLO clanka:
KLIK
Open society je prepovedan v Rusiji, za Sorosom je izdan celo nalog za aretacijo v Rusiji

Torej kako lahko RTVSLO da naslov madzarska namenila za kampanjo proti EU parlamentu (v resnici proti vsiljeni imigraciji) milijone, ne da pa naslova o Sorosovih MILIJARDAH!!!

Lahko bi pisali tudi, kako se je skrivoma sestal s spanskim mandatarjem Sanchezom, kmalu potem je Spanija sprejela ilegalce iz Aquariusa zdaj pa beremo
Španska organizacija Proactiva Open Arms je tako v soboto sporočila, da bodo njene ladje obnovile reševalne operacije, v Sredozemsko morje se je tako že vrnila njena ladja Astral.
KLIK

Vsi vemo, kako lahko je podkupiti EU politike iz primera Thalerja
Soros ima veliko denarja, in za svojo agendo ga je ze dal 18 000 000 000,00 (MILIJARD NE MILIJONOV!!!)
pace
# 06.10.2018 ob 01:40
firbec111
"se pravi, ker želi "zaščititi" svoj narod lahko dela kar hoče tudi krši človekove pravice???"

Kaj, ko bi naštel, katere pravice krši? To, da ne dovoljuje delovanja nevladnikov financiranih iz tujine, je v sedanjih razmerah nuja in ne kršitev človekov pravic.
pejtevennazrak
# 05.10.2018 ob 23:33
@chiron
Zakaj se cel nekdanji vzhodni blok matra z demokracijo, ko pa jim ta sploh ne leži? Vsem tem državam se v bistvu toži po enoumju, všeč jim je le evropski denar. Tudi Orban bo pazil, da bo svojim ovčicam ravno prav zagabil EU. Ravno prav, sicer bi kdo utegnil pomisliti, da bi bilo pametno izstopiti. Tega pa si (za zdaj) ne želi.

Meni se ne zdi tako grozno, saj še ni niti 30 let od padca berlinskega zidu. Pri teh stvareh je pač treba imeti potrpljenje. Po mojem mnenju človek, ki je bil celo življenje obravnavan kot nevedna ovčica brez vpliva na oblast in pretiranim strahospoštovanjem do le-te, ne more z naslednjim dnem postati popln demokrat. Zato je od starejše generacije nemogoče pričakovati, da bodo do potankosti usvojili demokratični sistem. Niti ni resno za vzeti njihovih otrok, saj jih starši učijo kako da bi moralo biti itd itd, kar pa se seveda ne sklada z novo realnostjo. Kako uspešno se je demokracija prijela vzhodnega bloka, bo po mojem moč oceniti šele čez kakšnih 100 let.
DrKult
# 05.10.2018 ob 22:29
Sem nasprotnik ilegalnih migracij. Pravzaprav bi zunanje meje neprodušno zaprl.
Ampak kar dela Orban, s tem nima nobene veze. To je zgolj izgovor za ukinitev demokracije. Žal mislim, da EU proti Madžarski ne bo uspešna, dokler so meje odprte. Dok so meje odprte, ljudje slišijo zgolj in samo lajanje o migrantih.
firtoh
# 05.10.2018 ob 20:54
Za vse post-socialisticne države je značilno eno; demokracija še ni za nas
Ni bilo dosti 70 let avtoritarnih režimov; mi še naprej rabimo trdo roko,korupcijo,nepotizem...
kamut
# 05.10.2018 ob 20:35
In 1989, Orbán received a scholarship from the Soros Foundation to study political science at Pembroke College, Oxford. Takrat ni mogel vedeti, da ga je financiral največji sovražnik :).
patriot1970
# 05.10.2018 ob 20:29
Še malo,..pa bomo otroke pošiljali na tečaj slovenščine v Avstrijo in na Madžarsko,....saj vemo kako se novinarka RTVSLO Helena Milinkovič zgražala nad Madžarsko izjavo: Madžarska je od Madžarov....torej bi se zgražala tudi nad izjavo: Slovenijo je od Slovencev!?

Ampak slovenski jezik med mladimi porabskimi Slovenci vedno bolj izginja. Kako to?

Ne, slovenski jezik ne izginja. Res pa bo treba še veliko delati, da ga ohranimo. Veliko pričakujem od staršev, vrtcev in šol, saj je treba otroke dobiti nazaj, da se bodo identificirali kot Slovenci in da se bodo učili slovenščine. Manjka nam generacija od 30- do 35-letnih staršev in njihovih otrok.
hexen
# 05.10.2018 ob 20:27
In v državi, ki jo medijsko in propagandno obvladuje en človek in njegova ideja, imajo volilci svobodo odločanja?
chiron
# 05.10.2018 ob 19:40
Zakaj se cel nekdanji vzhodni blok matra z demokracijo, ko pa jim ta sploh ne leži? Vsem tem državam se v bistvu toži po enoumju, všeč jim je le evropski denar. Tudi Orban bo pazil, da bo svojim ovčicam ravno prav zagabil EU. Ravno prav, sicer bi kdo utegnil pomisliti, da bi bilo pametno izstopiti. Tega pa si (za zdaj) ne želi.
Kazalo