Evropa
Viktor Orban
Madžarski premier je ostro zavrnil ugotovitve poročila o kršitvah evropskih vrednot na Madžarskem. Foto: Reuters
Po mnenju grškega premierja Aleksisa Ciprasa potrebuje EU močnejši parlament in institucije, ki temeljijo na demokratičnem dialogu. Foto: Reuters
VIDEO
Orban zavrnil očitke iz p...

Dodaj v

Orban poročilo o kršitvah evropskih vrednot označil za "žalitev"

Cipras svari pred vzponom skrajne desnice
11. september 2018 ob 11:50,
zadnji poseg: 11. september 2018 ob 20:47
Strasbourg - MMC RTV SLO, STA

Madžarski premier Viktor Orban je v Evropskem parlamentu poročilo o kršitvah evropskih vrednot na Madžarskem zavrnil kot "žalitev", "izsiljevanje" in "obsodbo" Madžarov, ker ne želijo živeti v "državi migrantov".

Na plenarnem zasedanju parlamenta v Strasbourgu je Orban v uvodu dejal, da so se evropski poslanci in poslanke že odločili in da bo večina poročilo podprla, tako da njegov govor ne bo spremenil njihovih mnenj, a je ob tem opozoril, da s tem ne bodo obsodili vlade, temveč državo in narod.

Opozoril je tudi, da se bodo evropski poslanci in poslanke s tem odpovedali Madžarski, ki je prelivala svojo kri za svobodo in demokracijo ter pomembno prispevala k veliki zgodovini Evrope.

"Poročilo žali čast madžarskega naroda"
"Poročilo žali Madžarsko in čast madžarskega naroda," je poudaril madžarski premier in poslancem očital, da želijo izločiti narod iz odločanja v EU-ju. Madžarska se ne bo pustila izsiljevati, pripravljena je na evropske volitve prihodnje leto, je še dejal.

Judith Sargentini, nizozemska evroposlanka iz vrst Zelenih in avtorica poročila, je v razpravi o poročilu o kršitvah evropskih vrednot na Madžarskem poudarila, da poročilo priča o jasnem tveganju resnih kršitev evropskih vrednot na Madžarskem, in kolegom in kolegicam dejala, da so dolžni ukrepati. Poročilo vključuje poziv k uporabi 7. člena pogodbe EU-ja, ki v skrajnem primeru predvideva odvzem glasovalnih pravic.

Prvi podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans jo je podprl: "Žal Evropska komisija deli skrbi, izražene v poročilu." Med drugim je omenil navedbe glede korupcije, kršitve pravic Romov in spodkopavanje neodvisnosti sodstva.

Razprava se je začela z zapletom, ker je Orban zamujal. Judith Sargentini je že mislila, da Orbana ne bo, a je madžarski premier prikorakal v dvorano sredi njenih uvodnih besed. Očitala mu je, da se je želela rokovati z njim, a to ni bilo mogoče, ker je zamudil.

Poslanke in poslanci bodo o poročilu glasovali v sredo. Socialdemokrati, liberalci, Zeleni in levica naj bi poročilo podprli, t. i. evroskeptiki naj bi bili proti. Ključno bo, kako se bo odločila najvplivnejša, desnosredinska Evropska ljudska stranka (EPP).

Vodja skupine socialistov in demokratov (S & D) Udo Bullmann je Orbanu očital, da ne razume, za kaj gre, in da je na čelu najbolj koruptivne vlade v EU-ju.

Vodja liberalcev (Alde) Guy Verhofstadt in predstavnik Zelenih Philippe Lamberts sta opozorila, da Madžarska danes ne bi izpolnila pogojev za vstop v EU.

Orbanu v bran predvsem evropskeptiki in skrajna desnica
Odločno je Orbana podprl član zmernih evroskeptikov, Evropskih konservativcev in reformistov (ECR), Ryszard Legutko, sicer član poljske vladajoče stranke PIS, ki je poročilo označil za napad na demokratično izvoljeno vlado.

Tudi britanski poslanec, zagovornik izstopa Velike Britanije in nasprotnik priseljevanja Nigel Farage iz Evrope svobode in neposredne demokracije (EFDD) je podprl Orbana. Ocenil je, da je 7. člen nova metoda v slogu "doktrine Brežnjeva o omejeni suverenosti ", ter Orbana pozval, naj se pridruži "klubu brexit".

Podprli so ga tudi v skupini skrajne desnice, Evropi narodov in svobode (ENF), kjer so med drugim dejali, da je poročilo "lov na čarovnice" in da se Orban zavzema za Evropo, ki jo tudi sami želijo.

Slovenski evroposlanci razdeljeni
Tanja Fajon (SD/S & D) je opozorila, da se Orbanova politika nestrpnosti, laži in ustrahovanja nevarno širi prek meja, in sicer prek največje slovenske opozicijske stranke SDS tudi v Slovenijo. Odločno je podprla strpnost, dialog in demokratične vrednote ter napovedala, da bo v sredo glasovala za poročilo. Tako bosta glasovala tudi Ivo Vajgl (DeSUS/Alde) in Igor Šoltes (Zeleni).

Milan Zver (SDS/EPP) pa je poudaril zaskrbljenost zaradi dvojnih meril evropske levice, saj da so praviloma "na prangerju" desnosredinske vlade, medtem ko ob, kot je dejal, eklatantnih kršitvah vladavine prava v Sloveniji v času leve vlade ni bilo odziva, pri čemer je navedel nezakonito zaprtje Janeza Janše. Napovedal je, da bo glasoval proti poročilu. Ob njem bosta proti poročilu glasovali še Romana Tomc (SDS/EPP) in Patricija Šulin (SDS/EPP).

Lojze Peterle (NSi/EPP) se nagiba k njegovi zavrnitvi, Franc Bogovič (SLS/EPP) pa se za zdaj ni izrekel.

Avstrijski FPÖ bi sodeloval s Fideszom
Medtem je avstrijski podkancler in vodja skrajno desnih svobodnjakov (FPÖ) Heinz-Christian Strache Orbana in njegovo stranko Fidesz povabil k sodelovanju v njihovi politični skupini v Evropskem parlamentu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Avstrijski svobodnjaki pogosto posnemajo ostro Orbanovo protipriseljensko retoriko, a stranki nista del iste politične skupine v Evropskem parlamentu. Fidesz je namreč del najmočnejše, Evropske ljudske stranke (EPP), FPÖ pa pripada, tako kot skrajno desno francosko Nacionalno zavezništvo (nekdanja Nacionalna fronta) in Liga italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija, skupini populistov Evropa narodov in svobode (ENF).

Kurz bi podprl izključitev Fidesza iz EPP-ja
Avstrijski kancler Sebastian Kurz in njegova konservativna ljudska stranka (ÖVP), ki je prav tako članica EPP-ja, pa je bil v ponedeljek kritičen do Orbana in poudaril, da bodo poslanci ÖVP-ja glasovali za poročilo, podprli pa bi tudi izključitev Fidesza iz EPP-ja. "Pri vprašanju vladavine prava in demokracije ni kompromisov. Te temeljne vrednote je treba spoštovati," je v pogovoru za avstrijsko televizijo ORF dejal Kurz.

Vodja EPP-ja, nemški poslanec Manfred Weber, ki je sicer prejšnji teden izključitvi Fidesza nasprotoval, pa je izrazil prepričanje, da ko gre za temeljne pravice in vrednote, nihče v EPP-ju ne bi smel imeti posebne obravnave, poroča AFP.

Cipras svari pred vzponom skrajne desnice
Grški premier Aleksis Cipras je medtem evropske poslance in poslanke v Strasbourgu ob vzponu skrajne desnice po Evropi opozoril pred deljenjem celine in pozval k bolj demokratični in močnejši Evropski uniji.

"Grčija je ena redkih držav, ki je v zadnjih letih okrepila svoboščine in pravice državljanov, in to v času, ko se v Evropi pojavljata rasizem in ksenofobija," je prepričan grški premier. Svojo kritiko je izrazil predvsem do držav, ki so v času množičnega prihoda beguncev in migrantov postavljale ograje in zgradile zidove, Grčija pa je skušala nastali položaj obvladati po svojih močeh.

"Ravno ta kriza je zaostrila odnose na celini in prikazala, da se EU ni dobro odzval na izziv. Pojavilo se je prepričanje, da se mora vsak boriti zase in braniti svoje interese, kar pa nasprotuje načelu evropske solidarnosti," je spomnil Cipras.

Cipras: Ne smemo dovoliti, da Evropa nazaduje
Grški premier pa ne vidi težave le v vzponu skrajne desnice po Evropi, temveč tudi v tem, da se takšne ideje pojavljajo v nekaterih tradicionalnih konservativnih strankah, med drugim v državah, ki so po njegovem mnenju ključne za prihodnost EU-ja. Napovedal je, da bodo volitve v Evropski parlament maja naslednje leto boj za politične vrednote in vizije, boj proti skrajni desnici in boj za krepitev EU-ja, enotnost in solidarnost. "Grčija je bila vzrok za krizo, zdaj pa je postala del rešitve za Evropo," še meni Cipras.

Grčija, ki je bila v preteklih osmih letih pogosto na robu bankrota in ji je grozil izstop iz območja skupne evropske valute, je 20. avgusta končala tretji program t. i. finančne pomoči. Zdaj se bo morala ob nemalo izzivih in še vedno strogem nadzoru samostojno postaviti na lastne noge.

K. Št., B. V.
Prijavi napako
Komentarji
lemi4133
# 11.09.2018 ob 12:16
sem že pogrešal naslov, ki bo vseboval besedno zvezo skrajna desnica ... niste me razočarali ...
Šišk0lin
# 11.09.2018 ob 12:20
100% podpora Madžarski

lprelesn
# 11.09.2018 ob 12:09
Naj svari raje pred finančnim propadom Grčije in vdorom prišlekom, potem pa naj pametuje...
NOPCBS
# 11.09.2018 ob 12:14
Cipras bi sprejemal ilegalce iz Turcije, potem naj bomo pa solidarni in jih prevzamemo od njega

seveda mu v zameno damo se nekaj denarja

kdaj bomo dobili nazaj 300 000 000,00 EUR, ki smo jih posodili Grciji?
The Matrix
# 11.09.2018 ob 12:26
Karizmatični Cipras naj se raje ukvarja z branjenjem Schengna
Grešnica
# 11.09.2018 ob 12:14
"Ravno ta kriza je zaostrila odnose na kontinentu in prikazala, da se EU ni dobro odzval na izziv. Pojavilo se je prepričanje, da se mora vsak boriti zase in braniti svoje interese, kar pa nasprotuje načelu evropske solidarnosti," je spomnil Cipras.

Grčijo je reševala cela EU, posojila Sloveniji še ni vrnila in vprašanje, če ga kdaj bo, radi bi pa ŠE VEČ "SOLIDARNOSTI"....vse dokler bomo MI dajali NJIM.

Vzorec skrajnih levičarjev je tudi nam jasen (že 70 let)!
The Matrix
# 11.09.2018 ob 12:25
Prosim, da za Ciprasa uporabite: ''karizmatični Cipras''
conanbarbarian
# 11.09.2018 ob 12:17
Orban je zakon, lahko je za zgled kako se ščiti interese svojega naroda in ne nekih migrantov iz podsaharske Afrike !
NOPCBS
# 11.09.2018 ob 12:17
pogresam pridevnik "karizmaticni" pred Ciprasom, kaj se je zgodilo?

ignoriranje ljudskega "oxi" ali kaj ?

seveda ga clanek se vedno prikazuje v izredno pozitivni luci
pac pristranska javna TV, ki jo moramo vsi placevati
Rockos
# 11.09.2018 ob 12:14
Grški premier Aleksis Cipras je ob vzponu skrajne desnice po Evropi opozoril evropske poslance v Strasbourgu pred deljenjem kontinenta in pozval k bolj demokratični in močnejši Evropski uniji.

Demokracija pomeni, da vlada ljudstvo, vendar ne skozi vsiljene ideje. Drugače povedano, voljo ljudstva naj se upošteva. Če torej poziva k povečani demokraciji, bi bilo potemtakem prav, da bi v prvi vrsti rekel, da je potrebno poslušati vse strani in ne kategorično zavračati mnenja ene strani tako dolgo, da se preprosto umakne in prične skozi skrajna gibanja izvajati protiukrepe. Kot je bila porast levih strank posledica tajkunskih prevzemov, skrivanja kapitala multinacionalnik v davčnih oazah, je porast skrajnih desničarskih gibanj posledica globalnih sprememb, ki smo jim priča v zadnjih letih ali že desetletjih. Samo, da se je stvari pometalo pod preprogo. Enkrat pač nekje madež udari ven.
Rotty
# 11.09.2018 ob 12:22
Grčija je ena redkih držav, ki je v zadnjih letih okrepila svoboščine in pravice državljanov in to v času, ko se v Evropi pojavljata rasizem in ksenofobija

A to je tista država s tistim levičarskim voditeljem, ki je vse migrante zaprla na otok in ki je sprejela vse finančne zahteve podane s strani EU?

Lahko je klanfat neumnosti dokler te v zadnjo ne brcne realnost!

P.S. Včasih je naša vrla levica Ciprasa vabila na razne pamfletne kongrese, a se je ljubezen v zadnjem času skrhala :)
cabbage
# 11.09.2018 ob 12:41
Naj postavijo evropejce na prvo mesto! Ne pa glavo v pesek!
penzl
# 11.09.2018 ob 12:34
Spet vsi nabijajo o demokraciji, pa evropskih vrednotah, bla bla bla. Demokracija je vladavina ljudstva, torej če jo že tako zelo poudarjajo, naj pač uvedejo neposredno demokracijo in ljudi vprašajo, kaj si mislijo o njih (politikih) in njihovih dejanjih.
Forte
# 11.09.2018 ob 12:47
Oprostite draga RTV, tole je pa višek vseh viškov. Preden nadaljujete z medijskim zastrupljanjem naroda - definirajte - kaj je skrajna desnica in seveda kaj je skrajna levica. Glede na članke v zadnjem času, je za vas skrajna desnica vse, kar ni levo - ampak levo po varianti Slovenije, ki normalne levice sploh nima. Če se posamezne države znajo zase postaviti malce bolj odločno, kot to zmore EU kot celota pri trenutno najbolj perečih vprašanjih, je to še hudo daleč od kake skrajnosti, ki pa jo tisti ki si dovolimo razmišljati s svojo glavo močno zaznavamo pri neskončno moderni in super strpni "levici po slovensko". Nestrpnost in sovraštvo, ki se obcesivno rado pripenja vsem ki se ne strinjajo z mainstream levo napredno paradigmo, pravzaprav v največji meri prihaja ravno iz slednje.
sm0ve
# 11.09.2018 ob 12:43
Če cipras poziva k bolj demokratični Evropi, zakaj se potem v EU linča demokratično izvoljenega Orbana? To je prodajanje neka izkrivljene verzije demokracije - take, kakršno si cipras zamišlja.
Orionstar
# 11.09.2018 ob 12:31
Tsipras, Syriza levičar, ki hodi k WILBUR ROSS-u po (konzervativen) denar.
Hodil je pred leti, bil je spet pred nekaj dnevi...
...Wilbur Ross je prostozidar iz WallStreet klana Kappa Beta Phi (ΚΒΦ), z naložbami v Grčiji, od katerih bo zahteval nazaj z obrestmi!
patriot1970
# 11.09.2018 ob 13:03
Kako pokvarjena je politika se vidi iz odnosa EU politikov do Orbana. Še nedolgo nazaj je bil skoraj osamljen borec (fašist) proti ilegalnim migracijam. Nedolgo zatem ga je večina EU držav posnemala (Švedska, Nemčija, A, I),.ampak kako to da je Orban še vedno fašist!?
tupamaross
# 11.09.2018 ob 12:21
Orban pa svari pred usponom skrajne levice.

Komu verjeti? Verjetno oba imata prav.
Tomazzzinho
# 11.09.2018 ob 12:29
Še dobro, da je vzhodna evropa v EU, ker ostali so pozabili na lastno zgodovino in vrednote. Levičarstvo s svojo mavričnostjo in relativiziranjem popolnoma vsega, še najbolj pa krščanskih vrednot, vodi v pogubo.
Črnibog
# 11.09.2018 ob 16:43
Oh, ta veliki kaviar socialist Cipras, ki je pokleknil pred kapitalistično in fašistično EU, da je ohranil svoj položaj. Naj bo raje tiho, hlapec kapitala!
endvatrilovi
# 11.09.2018 ob 16:00
Ampak rtvslo, ves čas pišete o "skrajni desnici" (ki to ni) in nikoli (!!) o skrajni levici npr. naša Levica z idejami nacionalizacije podjetnikov. Mar mislite, da smo ljudje neumni?!
Lukos
# 11.09.2018 ob 15:12
Meni je samo smešno kako govorijo da so "skrajni" desničarji fašiti, lepo vas prosim poglejte kakšen sistem je fašizem in potem primerjajte. Sicer pa vse negativne besede takoj zlivate po ljudeh, ki ne razmišljamo isto kot vi še več najraje bi nas utišali vse v imenu demokracije in potem pravite, da smo mi fašisti.

Poglejte se v ogledalo in boste zagledali prave fašiste.
cairns
# 11.09.2018 ob 16:03
Cipras: Ne smemo dovoliti, da Evropa nazaduje

S prihodom ilegalnih migrantov se je nazadovanje začelo, torej deportacija ilegalcev domov, da se nazadovanje zaustavi.
pejtevennazrak
# 11.09.2018 ob 13:03
@svabo
Kakšno posploševanje. Z vzhodnim blokom je tako: Estonija trenutno cveti v primerjavi s Slovenijo, potem je tu še Češka, ki ji tudi ne gre slabo. Dejansko ima trenutno demokratične težave le Madžarska in deloma Poljska.
Sicer pa vzhodnoevropske države nimajo kaj delovati povezovalno, če jih zahodne na poslušajo. V EU bi morale vse države imeti besedo, ne le NEM in FRA.
Ah ,ja, še to: Madžarska pač ima zaveznike za razliko od Slovenije. Podpirajo jo Češka, Slovaška, Poljska in pa zgleda da tudi Avstrija. Slovenija je dejansko tista, ki nima prijateljev v Evropi :(
Regedit
# 11.09.2018 ob 12:59
Evropa res dela korake nazaj.Cel čas imam občutek kot da bi nekdo načrtno rušil Evropo kakršno poznamo, ki velja za zgled celemu svetu v smislu svoboščin in človekovih pravic.Očitno je Evropa kot taka nekaterim predstavljala grožnjo
pejtevennazrak
# 11.09.2018 ob 12:45
Grčija je ena redkih držav, ki je v zadnjih letih okrepila svoboščine in pravice državljanov in to v času, ko se v Evropi pojavljata rasizem in ksenofobija," je prepričan grški premier.

Po oceni grškega premierja Aleksisa Ciprasa potrebuje EU močnejši parlament in institucije, ki temeljijo na demokratičnem dialogu.

Ocenil je, da bodo volitve v Evropski parlament maja naslednje leto boj za politične vrednote in vizije, boj proti skrajni desnici in boj za krepitev EU, enotnost in solidarnost.

Jaz tukaj vidim kup protislovij:
1. Ne moreš biti za demokratični dialog, če že v štartu napoveduješ "boj" proti desnici in se za povrhu vidiš kot steber branika proti ksenofobiji in rasizmu. To je navadno svetohlinstvo.

2.Različni ljudje so manj enotni. Zato Cipras ni za enotnost ampak za razklanost.

3. Kakšne pravice in svoboščine državljanov? Če si proti protestom in za cenzuro, potem si proti obema navedenima stvarema.

4. Politične vrednote? Spet eden politik, ki bi se rad ukvarjal s politiko kot politiko in ne s politiko v službi ljudi.
Churchill W.
# 11.09.2018 ob 12:37
Cipras svari pred vzponom skrajne desnice, Orban pa svari pred vzponom skrajne levice!

Različna stran istega kovanca!
Vprašati pa se je potrebno, kje in kdaj ter predvsem s čim je evropska politika zavila s poti, da se skrajna levica in skrajna desnica vzpenjata. Brez razloga se sigurno ne!
Ratomira
# 11.09.2018 ob 12:46
Cipras ti kar spuščaj migrante v EU. Bo vedno več štajerskih vard.
DvignSredinec
# 11.09.2018 ob 16:44
Zdajle prebiram poziv generalnega sekretarja ZN Antónia Guterresa, da moramo v dveh desetletjih 100 % opustit fosilna goriva, če se želimo izognit klimatski katastrofi. Poleg pa članek, da Exxon in BP razmišljata o joint venture-ju iskanja novih naftnih zalog na Arktiki. Rezultat mi je jasen. Popolna katastofa v nekaj desetletjih. Naši otroci in vnuki bodo priča armagedonu, morda celo že mi.
Sklonjen
# 11.09.2018 ob 16:41
Nehajte ljudem lagati pa bo. Dokler pa boste ilegalne prestopnike meje, torej storilce kaznivih dejanj imenovali begunci, migrantje, prebežniki in vse tisto kar niso, pa vam ljudje ne bodo zaupali in se bodo zatekali v skrajnost!!!

Najprej sami posrbite za korektnost, pa bodo tudi ljudje zaupali in ostali korektni!
cairns
# 11.09.2018 ob 16:02
Grški premier Aleksis Cipras je ob vzponu skrajne desnice po Evropi opozoril evropske poslance v Strasbourgu pred deljenjem kontinenta in pozval k bolj demokratični in močnejši Evropski uniji.

Če bi bila EU res demokratična, potem bi v Evropo prišlo nekaj 10.000 beguncev. Ostala masa ilegalcev pa bi bila poslana domov.
Cipras očitno ne ve da več kot 90% ljudi v Evropi zavrača prihod nekaj milijonov ilegalnih migrantov, ki se ne bodo nikoli integrirali, ampak je njihov namen Evropejce asimilirati v islam.

Terostična dejanja to potrjujejo. Pa ni samo terorizem tisti. Tudi okupacija celih mestnih četrti v večih državah, kjer so muslimani te dele mesta spremenili na male kalifate.

Liberalni in levičarski politiki se prav dobro zavedajo da so naredili katastrofalno napako, a jim je sedaj težko javno priznati napako.

Nekaj takšnega pa je že naredila Pandora Merkel, ki je sedaj pripravljena zapirati meje in začeti izganjati ilegalne migrante. Mogoče pa bodo politiki, s Pahorjem vred, le zmogli toliko modrosti in priznali napako.
Drugače se lahko poslovijo od svojih priuljubljenih foteljev. Nekaj se jih je že.
Mačji.Pastir
# 11.09.2018 ob 15:10
Sorosa in njegove paravladne organizacije moramo izgnati iz Evrope

Orban je to storil in zato postal njihov sovražnik št.1

So kot rak družbe in jo od znotraj razjedajo z Open Society agendo.
To je vidno v primeru paravladnega Soroševega Pravno Informacijskega centra, ki se ukvarja z človeškim tihotapstvom in v državo ilegalno tihotapi nezakonite migrante, pri tem pa si celo upa groziti policistom s kazensko ovadbo.
lidu
# 11.09.2018 ob 14:29
Cipras: Ne smemo dovoliti, da Evropa nazaduje
Bo nazadovala, s sprejemanjem ile.alcev
vnk
# 11.09.2018 ob 18:10
Mah, sram vas je lahko, blesavi slovenceljni, da podpirate takšnega kot je Orban (in pri nas Janša). Očitno imate v glavi skoraj dve celici, pa potrebujete diktatorja, da vam pove, kaj morate početi. Je bil kakšne incident v Sloveniji, ko so šli migranti preko naše države? Ali koga se bojite? Sram me je.

In to je rešitev? Da dejansko preložimo problem severno? To pišeš tako kot da je na severu črna luknja kamor migranti izginejo.
Skyrim7
# 11.09.2018 ob 15:36
Zanimivo, pomoč Grčiji, ki je trajala kar 10 let, še mi smo jim keš lifrlai in to ob opazovanju štrajkov sindikata njihovega JS, ki je kljub krizi seveda bil upravičen do povišic. Pogledaš Grčijo z letala dol in ti je jasno, da se kopa v črnih gradnjah...kot da za gradbena dovoljenja še niso slišali...kot tretje pa se na veliko utaja davke...Cipras čas je da začneš delat red v tem Grškem kaosu...ker solidarnost ni in ne bo večna. Krize je konec tako, da mogoče je to vaša iztočnica, da zavihate rokave in se spravite k delu.
navigator007
# 11.09.2018 ob 14:44
Cipras, najprej vrni keš, potem pa bodi pameten.
anny22
# 11.09.2018 ob 12:28
A morate fris tega skrajnega gravža lepit na prvo stran članka?

Baje temna očala pomagajo. Ampak potem ne moreš prebrati ne članka, ne komentarjev.
jinjang
# 11.09.2018 ob 19:57
Vsak voditelj bi moral odgovarjati le svojemu narodu ne pa tem bedakom v EU cirkusu.
delfino_
# 11.09.2018 ob 14:47
Pa ravno Cipras je populist.
sharkyslo
# 11.09.2018 ob 12:47
Levičarjem se tresejo hlače. Zdaj so že vsi, ki so konkurenca levakom, skrajni desničarji... :)))
pohorjezeleno
# 11.09.2018 ob 12:40
Bolj bodo označevali večinoma desni pol kot skrajen in populistični, bolj bodo izgubljali glasove. Trenutna vladajoča politika naj naredi samorefleksijo in oceni kaj delajo narobe, da se krepi skrajna desnica. Tiščijo glavo v pesek ob migrantiski krizi, hočejo pomesti pod preprogo težave, ki jo prinašajo migranti preko režimskih medijev. Večina ljudi se pa logično boji za obstanek na svoji zemlji in bo volil tiste, ki bodo regulirali prihode migrantov in naredili okolje, kjer se bo prebivalstvo čutilo varno. Se vladajoča elita ne spomni kako je Adolf prišel na oblast?
Bivši uporabnik
# 11.09.2018 ob 20:50
Kršitvah evropskih vrednot po načelih Soroševih nevladnih organizacij??
Kdo pa tem še verjame
Hrk hrk
# 11.09.2018 ob 20:03
Evropa se sploh ni zavedala kaj sprejema medse.
So se pa zavedali skorumpirani politiki.
Guliarth
# 11.09.2018 ob 16:33
Cipras, predenj kvasiš bedarije, kdaj boš mi vrnil 100€ in enako vsem ostalim slovenskim drzavljanom?
Lahko pa kompenziramo na Kreti.
dusan21
# 11.09.2018 ob 15:20
Evropa je sama kriva za bohotenje skrajne desnice.
Že več kot 10.let ni več učinkovita tvorba, ki bi imela neko realno vizijo, pač pa se je totalno zbirokratizirala, zaprla vase v svoje institucije, ki z realnim življenjem v Evropi nimajo kaj dosti skupnega.
Če nimaš pametnih odgovorov kako reševati evropske težave potem je to idealno za razvoj in razbohotenje skrajne desnice.
Evropejci si želimo vladavine prava vendar je v realnosti pač ni.
Evropejci si ne želimo vdora migrantov v Evropo.
Razno razni visoki evropski politiki si zatiskajo oči pred dejanskim stanjem v Evropi in o realnem življenju in željah evropskih državljanov nimajo pojma.
Če evropske institucije ne bodo pravočasno in učinkovito odreagirale, bo Eropa razpadla na prafaktorje.
semaino
# 11.09.2018 ob 15:16
Skrajni levicar CIpras, ki je po volitvah izdal volivce, govori o Orbanu, ki samo hoce zascititi svojo drzavo kot o skrajnem desnicarju?

A je vse o.k. tam v podstresju ali spet nekaj za politicne tocke, ker njegova vlada ni pokazala nicesar pa je prirocno se izgovarjati na "skrajne desnicarje" kot meglenje svoje radikalne nesposobnosti.
webman
# 11.09.2018 ob 14:10
Mene osebno veliko bolj skrbi vzpon skrajne levice pri nas.
bori
# 11.09.2018 ob 13:49
Tayla Oddie
# 11.09.2018 ob 13:24
Pʟᴀᴄ̌ᴀʟ sᴇᴍ ᴠᴇᴄ̌ ᴋᴏᴛ 87 ᴇᴠʀᴏᴠ ɴᴀ ᴜʀᴏ ᴅᴏᴍᴀ ᴢ ᴅᴠᴇᴍᴀ ᴏᴛʀᴏᴋᴏᴍᴀ ᴅᴏᴍᴀ.... Nɪᴋᴏʟɪ ɴɪsᴇᴍ ᴍɪsʟɪʟ, ᴅᴀ ʙɪ ᴛᴏ ʟᴀʜᴋᴏ sᴛᴏʀɪʟ, ᴛᴏᴅᴀ ᴍᴏᴊ ɴᴀᴊʙᴏʟᴊšɪ ᴘʀɪᴊᴀᴛᴇʟᴊ ᴢᴀsʟᴜᴢ̌ɪ ᴠᴇᴄ̌ ᴋᴏᴛ 10ᴋ ɴᴀ ᴍᴇsᴇᴄ ɪɴ ᴍᴇ ᴘʀᴇᴘʀɪᴄ̌ᴀ, ᴅᴀ ᴘᴏsᴋᴜsɪᴍ.... Pᴏᴛᴇɴᴄɪᴀʟ ᴘʀɪ ᴛᴇᴍ ᴊᴇ ɴᴇsᴋᴏɴᴄ̌ᴇɴ......

Ti torej plačuješ 87 evrov na uro, tvoj prijatelj pa zasluži 10000 .. pa plačuj še nam, da bomo tudi mi tako služili, če želiš ...
SpicyWeiner
# 11.09.2018 ob 13:22
Nebi potrebovali ograj, če Grki nebi veselo prepeljali milijon imigrantov iz svojih otokov na celino, ter jih nato neovirano pustili oditi. Blefer.
foxhunt
# 11.09.2018 ob 12:55
ekstremist Cipras, glej kdo se oglasa. Narobe svet.
Kazalo