Adria Airways bo svojo floto okrepila z dvema novima letaloma CRJ 900. Foto: BoBo
Adria Airways bo svojo floto okrepila z dvema novima letaloma CRJ 900. Foto: BoBo

Po poročanju Aviation Tribuna je Bombardier Aerospace, ki se z brazilskim proizvajalcem letal Embraer poteguje za mesto tretjega največjega proizvajalca letal na svetu, včeraj objavil, da je Adria Airways podpisala pogodbo za nakup dveh letal CRJ900 NextGen.

"Naša regionalna letala Bombardier CRJ900 so se izkazala za najučinkovitejša in najbolj ekonomična pri povečanju zmogljivosti in nadomeščanju večjih letal, kjer je nezadostno število potnikov. S svojo dokazano zanesljivostjo in nizko porabo goriva letalo CRJ900 NextGen ponuja neprekosljivo kombinacijo stroškovne učinkovitosti, prožnosti omrežja in želja potnikov," je povedal direktor Adrie Airways Mark Anžur.

Po poročanju Financ v Adrii nakupa še niso želeli komentirati. Letali naj bi Adria najela prek lizinga, za kar naj bi mesečno plačevala okoli 200.000 dolarjev oz. 145.000 evrov.

Neuspešni poskusi prodaje Adrie
Država se sicer že nekaj časa trudi prodati slovenskega letalskega prevoznika, vendar so bili vsi poskusi, najbrž tudi zaradi poslovnih težav, neuspešni, saj naj bi potencialni kupci neuradno ponujali zgolj simbolične zneske.

Adria ima po navedbah svoje spletne strani v svoji letalski floti eno letalo Airbus A320, dve letali Airbus A319 ter po štiri letala CRJ900 in CRJ200.