Banke so napovedale, da bodo podprle poslovanje Trima predvsem z izdajo novih garancij, ki so ključne za pridobivanje novih poslov. Foto: BoBo
Banke so napovedale, da bodo podprle poslovanje Trima predvsem z izdajo novih garancij, ki so ključne za pridobivanje novih poslov. Foto: BoBo

V prvi fazi bodo potencialne kupce na podlagi predstavitvene dokumentacije, ki bo na voljo v tem mesecu, povabili k posredovanju nezavezujočih ponudb, v drugi fazi pa bodo na podlagi prejetih ponudb izbrani potencialni kupci lahko opravili skrbni pregled družbe, so še sporočili iz NLB-ja.

Konec januarja so družba Trimo, njena lastnica Trimo Investment in Trimova srbska hčerinska družba Trimo Inženjering z bankami upnicami sklenile krovno pogodbo o finančnem prestrukturiranju. Ta predvideva postopno odplačilo 45 milijonov evrov glavnic posojil do konca leta 2017, izdajo novih garancij Trimu in konverzijo terjatev do družbe Trimo Investment v lastniške deleže.

Banke napovedale podporo poslovanju Trima
V tem obdobju bo skupina odplačevala glavnice skladno z načrtom in vse obresti za ta čas. Banke so napovedale, da bodo podprle poslovanje Trima predvsem z izdajo novih garancij. Te so ključnega pomena za pridobivanje novih poslov.

Po konverziji terjatev so banke konec marca na skupščini izglasovale širitev nadzornega sveta s pet na šest članov. Za novega člana so do konca marca 2018 imenovali Blaža Angela, na mesto Petra Zoriča, ki je z mesta člana nadzornega sveta odstopil, pa do sredine julija 2015 Stanka Polaniča.

Začasni predsednik uprave je predsednik nadzornega sveta Bogdan Topič, in sicer do 24. aprila, ko morajo imenovati novega predsednika uprave. Topičeva funkcija v nadzornem svetu je do takrat zamrznjena, nadzornike pa vodi Polanič. V Trimu je 25. marca funkcijo prokurista nastopil Gregor Jaklič iz novomeškega podjetja CGP.