Banke so Grepu nakazale denar, čeprav naj ne bi izpolnjeval vseh pogojev. Foto: BoBo
Banke so Grepu nakazale denar, čeprav naj ne bi izpolnjeval vseh pogojev. Foto: BoBo

Grep, družba v lasti Gradisa G in Energoplana, naj bi posojilo v celoti počrpala, čeprav ni izpolnila vseh pogojev posojilne pogodbe, med drugim tudi zahteve po dodatnem lastnem kapitalu za projekt, piše Dnevnik.
Poleg tega naj bi Grepu s finančnimi injekcijami pomagala tudi ljubljanska občina (Mol) prek dodatno naročenih del in podražitev gradnje športnih objektov športnega parka Stožice. Lani je Mol družbi namenil že 19,2 milijona evrov sredstev, v kratkem pa naj bi ji še novih 16,3 milijona, prihodnje leto pa še skoraj 10,4 milijona evrov.

Skupaj torej prek 45 milijonov evrov z DDV-jem, pri čemer ta znesek še ni dokončen. Marko Kolenc, vodja občinskega oddelka za šport, pravi, da bo končno plačilo znano, ko bo Grep dokončal vsa dela.
SCT-jev račun bo plačal Mol
Sicer pa je Mol od 19,2 milijona evrov 11,3 milijona prejel od države oz. EU-ja prek spornega razpisa za naložbe v športno infrastrukturo. Na občini so računali tudi, da bodo okoli 6,4 milijona evrov dobili tudi od Darsa, Fundacije za šport in SCT-ja.
Samo od zadnjega bi morali na občini dobiti 4,2 milijona, toda terjatev v stečajnem postopku ni bila priznana, zato bo moral Mol namesto propadlega gradbenega podjetja kar sam sanirati nekdanjo gramoznico, kjer danes stojijo športni objekti.
Mesto občinskega gradbenega podjetja pa po propadu SCT-ja očitno počasi prevzema Gradis G, ki za občino opravlja za skoraj 40 milijonov evrov gradbenih poslov.