Na tehničnem pregledu je komisija ugotovila, da so stadion, športna dvorana ter poslovno trgovski objekt Športnega centra Stožice izvedeni v skladu z izdanimi gradbenimi dovoljenji, razen v delu, ki se nanaša na zunanjo ureditev. Foto: MMC RTV SLO
Na tehničnem pregledu je komisija ugotovila, da so stadion, športna dvorana ter poslovno trgovski objekt Športnega centra Stožice izvedeni v skladu z izdanimi gradbenimi dovoljenji, razen v delu, ki se nanaša na zunanjo ureditev. Foto: MMC RTV SLO
Stadion Stožice dobil uporabno dovoljenje

Na četrtkovem tehničnem pregledu je komisija ugotovila, da so stadion, športna dvorana in poslovno-trgovski objekt s pripadajočo prometno in komunalno ureditvijo prve etape Športnega centra Stožice izvedeni v skladu z izdanimi gradbenimi dovoljenji, razen v delu, ki se nanaša na zunanjo ureditev.

Dela se na zunanjem delu nadaljujejo
Kot so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu za okolje, se pri zunanji ureditvi dela sicer intenzivno nadaljujejo, vendar vsa ne bodo dokončana do izteka poskusnega obratovanja, zato bo upravni organ na podlagi na tehničnem pregledu podanega zahtevka investitorja obdobje poskusnega obratovanja, skladno z ugotovitvami projektantke zunanje ureditve, podaljšal še za dobo šest mesecev.

Iz Grepa pa so sporočili, da dela na zunanji ureditvi še potekajo. Trenutno se končujejo dela, ki so potrebna za pripravo saditve, sledila pa bo zatravitev. Po preteku podaljšanega poskusnega obratovanja in opravljenih delih bo komisija ponovno opravila tehnični pregled za zunanjo ureditev, so še sporočili iz podjetja.

Predložena manjkajoča dokumentacija
Na tehničnem pregledu je investitor predložil manjkajočo dokumentacijo in dokazila o odpravi ugotovljenih pomanjkljivosti predhodnih tehničnih pregledov, ki so bili opravljeni 16. in 28. junija ter 6. in 9. avgusta lani. Na podlagi teh pregledov je bila namreč 10. avgusta lani izdana odločba o poskusnem obratovanju za devet mesecev.

Poleg dokazil o odpravi pomanjkljivosti so upravnemu organu predali tudi poročila o prvih meritvah hrupa in elektromagnetnega sevanja, do katerih se je pozitivno opredelila tudi agencija za okolje.

Dvorana in stadion delujeta od lanskega poletja
Prva etapa gradnje športnega centra obsega nogometni stadion, pripadajočo komunalno infrastrukturo, parkirišča, parkovne in intervencijske površine in gradbena dela na trgovskem delu z vsemi stopnišči in potmi, vezanimi na intervencijo te faze, parkirna mesta ob stadionu in vzhodni del parkirne hiše ter potrebne vodovodne, električne, telekomunikacijske in kanalizacijske priključke. Ob tem obsega tudi športno dvorano ter parkirna mesta ob dvorani in severozahodni del parkirne hiše.

Dvorano in stadion sicer že od lanskega poletja polnijo različni dogodki. Lani so imeli v dvorani Stožice 23 dogodkov in 197.500 obiskovalcev, na stadionu Stožice pa 14 dogodkov in 93.000 obiskovalcev, pojasnjujejo v Zavodu Tivoli, ki upravlja športni center. Letos je bilo v dvorani 24 dogodkov, na stadionu pa šest. Letos je Stožice obiskalo že 196.000 ljudi.

V zavodu tudi v prihodnje napovedujejo nekaj večjih športnih in kulturno-zabavnih prireditev. "Maja in junija nas bodo obiskali The Harlem Globtrotters, Sting, Siddharta, praznovali pa bomo tudi Veseljakovih 15 let. 25. maja bo na Stadionu Stožice potekalo Finale pokala v nogometu, 11. 8. 2011 pa bosta na stadionu nogometno tekmo odigrali reprezentanca Slovenije in Belgije," so pojasnili.

Stadion Stožice dobil uporabno dovoljenje