Adria bo iz Ljubljane pozimi letela v 15 mest, iz Prištine pa v tri. Foto: MMC RTV SLO
Adria bo iz Ljubljane pozimi letela v 15 mest, iz Prištine pa v tri. Foto: MMC RTV SLO

Pozimi namerava slovenski letalski prevoznik opraviti 169 rednih tedenskih poletov, na 15 destinacij iz Ljubljane in na tri iz Prištine, a brez posojila ne bo šlo.

Tega so pričakovali že konec septembra, a ga še niso dobili. Boštjančič je sicer dejal, da so vseeno "storili korak naprej", saj izpolnjujejo pogoje, ki jih je za odobritev posojila postavil NLB. Ti so povezani s prestrukturiranjem družbe, Boštjančič pa zatrjuje, da gre družbi na tem področju še bolje, kot so načrtovali.

Banke za eno leto "vzele" denar, a vrnile ga niso
Pričakovanih devet milijonov sicer sodi v 50-milijonski sveženj načrta dokapitalizacije, ki ga je odobrila država. Boštjančič je pojasnil, da sta banki že septembra lani upoštevajoč načrte denarnih tokov ugotovili, da bo imela Adria do letošnjega septembra na računu presežek, kar sta izkoristili in zahtevali, da gre ta znesek na njihove račune za omejeno obdobje enega leta.

"Po enem letu pa naj bi ta znesek vrnili Adrii. Formalno je šlo za znižanje kreditov za eno leto, po enem letu pa bo z novim kreditom ta znesek vrnjen. Adria teh sredstev še vedno ni dobila," je poudaril Boštjančič in dodal, da so ta sredstva načrtovana za pokrivanje negativnega obratnega kapitala, ki ga bo Adria dosegla v prihajajoči zimski sezoni.

169 poletov na teden, večina iz Ljubljane
Adria bo do pomladi opravila 169 rednih tedenskih poletov na 15 destinacij iz Ljubljane in tri iz Prištine. Štirikrat dnevno bo letela v Frankfurt, trikrat dnevno pa v Zürich, München in na Dunaj, enkrat dnevno do Moskve, Carigrada, Podgorice, Prištine, Tirane, šestkrat tedensko v Sarajevo, petkrat tedensko v Beograd, štirikrat v Amsterdam. Adria bo letela še v Bruselj (trinajstkrat tedensko) in v Skopje. Prištino povezuje s Frankfurtom, Verono in Münchnom, je ob tem še pojasnil Boštjančič in dodal, da pozimi poletov v London ne bo, poleti pa bo tja načrtovan čarterski polet enkrat tedensko.