Celovške dvore so ves čas spremljale številne težave. Foto: MMC RTV SLO
Celovške dvore so ves čas spremljale številne težave. Foto: MMC RTV SLO

Gre za 52 stanovanj v Celovških dvorih, izhodiščne cene pa se gibljejo od 95.645 evrov (stanovanje v velikosti 35,52 kvadratnega metra – dobrih 2.600 evrov za kvadratni meter) do 313.952 evrov (152,33 kvadratnega metra veliko stanovanje – nekaj več kot 2.000 evrov za kvadratni meter), je razvidno iz objave na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve. Po poročanju Dela so omenjene cene osem odstotkov nad likvidacijsko ceno.
Vprašanje pa je, ali bo možno stanovanja, zlasti manjša, prodati po takšni ceni. Poročali smo že, da je stečajni upravitelj Vegrada AM Bojan Klenovšek oktobra že poskušal prodati omenjenih 52 stanovanj. Za stanovanja je takrat, tako kot tokrat, s soglasjem bank upnic (največja je NLB) zahteval okoli 2.700 evrov na kvadratni meter, vendar odziva ni bilo. Ob tem je vredno omeniti, da je Vegrad še pred stečajem stanovanja ponujal za okoli 2.000 evrov na kvadratni meter.
Poleg tega v izhodiščno ceno niso všteti davki in prispevki ter stroški v zvezi s prodajo in prenosom lastninske pravice na premoženje. To, poleg stanovanj so to še shrambe in garaže, se prodaja po načelu "videno – kupljeno". Po nakupu bo na stanovanjih izbrisana tudi bančna hipoteka.
Ogled nepremičnin je mogoč od 27. decembra vsak delovni dan med 12. in 18. uro, in sicer po predhodni rezervaciji termina ogleda prek spletne strani www.celovskidvori.eu. Januarja bodo organizirani tudi dnevi odprtih vrat, katerih datumi bodo objavljeni na omenjeni spletni strani.