Kraški zidar je šel v stečaj pred dobrima dvema letoma, avgusta 2012. Foto: BoBo
Kraški zidar je šel v stečaj pred dobrima dvema letoma, avgusta 2012. Foto: BoBo

V Obalnem sindikatu delavcev gradbenih dejavnosti so sicer zadovoljni, da so nekdanji delavci končno dobili v celoti izplačane vse prednostne terjatve, "a ponovno ne moremo mimo tega, da so tudi nekdanji vodilni in vodstveni delavci samo iz naslova poplačil prednostnih terjatev prejeli krepko čez 50.000 evrov".

Zakonito ni vedno tudi "moralno in etično higienično"
Med temi še posebej izstopa nekdanji glavni direktor Radoš Lipanje, ki je dobil dobrih 116.000 evrov, "medtem ko ni malo delavcev, ki so dobili iz istega naslova manj kot tisočaka", opozarjajo v sindikatu. "To je na žalost še en dokaz, da ni vedno tisto, kar je zakonsko vzdržno, tudi moralno in etično higienično," so v sindikatu zapisali v sporočilu za javnost ter opozorili, da se v tem primeru mečejo v isti koš delavci ter vodilni in vodstveni kadri, ki so zaradi svojega neodgovornega dela celo "nagrajeni" s poplačili, ki "presegajo vsak zdravi razum".

Ob tem v sindikatu vodilne delavce družbe znova pozivajo, naj donirajo v sklad Solidarnost del terjatev, ki so jih dobili iz naslova priznanih terjatev v stečajno maso Kraškega zidarja.