Luka Koper znova z novim vodstvom. Foto: MMC RTV SLO
Luka Koper znova z novim vodstvom. Foto: MMC RTV SLO
Luka dobila Gašpar Mišičevega naslednika

Matič je po imenovanju pojasnil, da bo prednostna naloga poglobitev morja v luki. Matiča so izbrali na podlagi osebnega povabila, h kandidaturi pa so povabili še tri kandidate, ki pa niso želeli biti razkriti.
Luko Koper je po odstavitvi Gašparja Gašparja Mišiča začasno vodil Andraž Novak, za katerega pa je bilo že od začetka jasno, da bo na čelu družbe le do poletja. Novak z 10. junijem odstopa s položaja, postal pa bo član uprave. Nadzorniki so tako zdaj morali glasovati o novem predsedniku uprave.

Matiča je bil od leta 2011 zaposlen v družbi TPG, predtem pa je delal v Luki Koper, je za MMC povedal dopisnik Edi Mavsar. Ko je družbo vodil obsojeni Robert Časar, je bil Matič izvršni direktor. Na čelu Luke Koper se bo tako v manj kot letu dni zvrstil že četrti predsednik uprave.

Skupina Luka Koper je lani ustvarila dobrih 144 milijonov evrov prihodkov in 7,7 milijona evrov dobička. Novega predsednika uprave čaka vrsta izzivov, najprej dokončanje poglabljanja prvega bazena, ki je ključnega pomena za prihod večjih tovornih ladij in s tem za ohranitev konkurenčnosti koprskega pristanišča.

Luka dobila Gašpar Mišičevega naslednika