S povišanimi cenami električne energije ne bodo odstopali od drugih slovenskih ponudnikov, so prepričani v družbi. Foto: EPA
S povišanimi cenami električne energije ne bodo odstopali od drugih slovenskih ponudnikov, so prepričani v družbi. Foto: EPA

Cene električne energije se za gospodinjske odjemalce Elektra Gorenjska niso spremenile od leta 2009. Zdaj jih bodo povišali, ob tem pa predsednik uprave družbe Bojan Luskovec pričakuje, da bodo tudi drugi ponudniki svoje cene zvišali do konca leta 2012.

Odjemalci lahko izbirajo med različnimi paketi
V podjetju obenem uvajajo novo ponudbo za prodajo električne energije gospodinjskim odjemalcem, ki naj bi bila enostavnejša in preglednejša. Gre za pakete Osnovni, Porabim, kar rabim, Reenergija in Zakleni cene.

Od liberalizacije slovenskega energetskega trga se je število gospodinjskih odjemalcev pri Elektru Gorenjska znižalo za tri odstotke, zato jih nameravajo zadržati oziroma privabiti z novo ponudbo. Tržni delež podjetja na slovenskem trgu ostaja pri okrog desetih odstotkih, je pojasnil direktorja družbe Elektro Gorenjska Prodaja Iztok Sotošek.

Tri večje naložbe
Za prihodnost v družbi napovedujejo tri večje investicijske projekte: začetek gradnje gorenjske zanke, torej 110-kilovoltne daljnovodne povezave med Bohinjem in Železniki, nadgradnjo razdelilne transformatorske postaje Bohinj in razdelilne postaje Visoko.