Foto:
Foto:

Stavkovni odbor je doslej za gladovno stavko, ki se bo začela v ponedeljek opoldne, zbral 176 podpisov stavkajočih.

Predstavnik sindikata KNSS-a Milan Mesarič je ob tem povedal, da se mora vsak delavec za gladovno stavko odločiti sam. Upravi Cometa med drugim očita, da je prejšnji teden uvedla motivacijski sistem, ki ga zdaj imenuje nov plačni sistem. Dodal je tudi, da bo kmalu vsa slovenska javnost spoznala, da želijo stavkajoči delavci Cometa doseči s stavko le pošteno plačilo za svoje delo.

Pogajanja še naprej neuspešna
Kot je znano, so bila četrtkova pogajanja med upravo in stavkovnim odborom vnovič neuspešna. Predstavniki stavkovnega odbora so se v četrtek sešli tudi s predsednikom DZ-ja Borutom Pahorjem, ki se je potem osebno po telefonu pogovarjal še s predsednikom uprave Cometa Marjanom Lorgerjem. V pogajanja se je vključila tudi Kapitalska družba, ki je ena izmed lastnic Cometa. Njeni pravniki po Mesaričevih zagotovilih niso znali pojasniti, kaj sploh prinaša nov plačni sistem.

Comet tako nadaljuje z vročanjem predlogov novih pogodb o zaposlitvi s primerjalnim izračunom plač po novem plačnem sistemu, ki bo vsakemu zaposlenemu prinesel za 5.000 tolarjev višjo plačo. Stavkovni odbor meni, da je to premalo, in zahtevajo rast osnovnih plač za 10.000 tolarjev bruto.