Pred podelitvijo bo novinarska konferenca, na kateri bodo sodelovali letošnji nagrajenci. Foto: RTVSLO
Pred podelitvijo bo novinarska konferenca, na kateri bodo sodelovali letošnji nagrajenci. Foto: RTVSLO
Janez Lotrič
Lanskoletni dobitnik nagrade je bil tudi Janez Lotrič z družbo Petrol Foto: RTV SLO

Nagrajencem je po besedah predsednika Jožka Čuka skupno, da prihajajo iz podjetij, ki stavijo na razvoj in dolgoročno strategijo. Njihove odlike so relativno visoki vložki v razvoj konkurenčnosti in v kadre.

Podeljene so bile tri nagrade za velike gospodarske družbe, tri za srednje in tri za male gospodarske družbe. Nagrajenci so prejeli umetniško skulpturo kiparja Janeza Boljke, diplomo in denarno nagrado.

Predsednik komisije za izbor nagrajencev GZS-ja je Zdenko Pavček. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) podeljuje nagrado vsako leto za preteklo leto, dobitnike nagrad za leto 2005 pa sta pred podelitvijo na popoldanski novinarski konferenci predstavila predsednik GZS-ja Jožko Čuk in predsednik komisije za izbor nagrajencev Zdenko Pavček.

Nagrada, ki jo zbornica podeljuje že od leta 1968, je priznanje za izjemne dosežke trajnejšega pomena pri uresničevanju poslovnih in razvojnih ciljev, ki odločilno vplivajo na splošni ugled gospodarskih subjektov. Skupaj je bilo podeljenih devet nagrad, in sicer tri nagrade za velike gospodarske družbe, tri nagrade za srednje in tri nagrade za male gospodarske družbe.

Kdo so bili lanskoletni dobitniki nagrad?
Med nagrajenci so odmevala imena priznanih slovenskih podjetnikov, kot so Ivo Boscarol, direktor podjetja Pipistrel, Jernej Jakopin, direktor Seaway Group, Janez Lotrič, nekdanji predsednik uprave Petrola, in drugi.