Po skoraj petih letih se končno obeta epilog v primeru spornega lastništva časnika Večer. Foto: BoBo
Po skoraj petih letih se končno obeta epilog v primeru spornega lastništva časnika Večer. Foto: BoBo
Delo dobilo soglasje za prodajo Večera

S tem je izpolnjen še zadnji odložilni pogoj, ki določa veljavnost kupo-prodajne pogodbe z začetka julija med Delom in družbo Dober Večer, ki sta jo ustanovila Uroš Hakl in Sašo Todorović. Že pred časom pa je družba Dober Večer pridobila tudi potrebno soglasje ministrstva za kulturo. Z izpolnitvijo vseh odložilnih pogojev je začel teči 15-dnevni rok, v katerem mora kupec nakazati kupnino.

Delo in Dober Večer nista razkrila vrednosti posla, s katerim bo Dober Večer postal 75-odstotni lastnik Večera, po neuradnih podatkih pa naj bi družba Dober Večer zanj odštela milijon evrov. Delo ima od novembra 2008 v lasti dobrih 78 odstotkov delnic Večera, vendar je varuh konkurence že septembra 2009 naložil, da mora odprodati najmanj 75-odstotni delež Večera.

Novinarji Večera nad poslom niso navdušeni, saj je po njihovih ocenah posel potekal netransparentno in neodgovorno. Zmotilo jih je tudi to, da nova lastnika nista razkrila nobenih virov financiranja in da nista dala nobenih formalnih zavez, da nameravata časopis ohraniti. Hakl in Todorović sta zaposlenim ustno zagotovila, da nameravata medij ohraniti, nista pa predstavila razvojne vizije medija.

Delo dobilo soglasje za prodajo Večera