Heineken je kupnino nakazal po izpolnitvi vseh odložnih pogojev iz posla, ki so ga sklenili aprila letos. Foto: BoBo
Heineken je kupnino nakazal po izpolnitvi vseh odložnih pogojev iz posla, ki so ga sklenili aprila letos. Foto: BoBo

Heineken je kupnino nakazal po izpolnitvi vseh odložnih pogojev iz posla, ki so ga sklenili aprila letos. Agencija za varstvo konkurence (AVK) je namreč prejšnji teden sporočila, da koncentraciji ob Heinekenovem prevzemu laške pivovarne ne nasprotuje, in ocenila, da je ta skladna s pravili konkurence, če bodo izpolnjeni korektivni ukrepi, ki se nanašajo na uporabo hladilnih omar v gostinskih obratih v Sloveniji.

Konzorcij prodajalcev 51,11-odstotnega deleža v Pivovarni Laško, v katerem so Družba za upravljanje terjatev bank, Kapitalska družba, Alpen invest, Abanka, KD Skladi, NKBM, Zavarovalnica Triglav, Banka Koper in Sklad obrtnikov in podjetnikov, je s Heinekenom pogodbo o prodaji podpisal aprila. Heineken je za delnico plačal 25,56 evra oz. je za 4.471.054 delnic odštel 114,8 milijona evrov.

Število delnic, ki jih je plačal danes, pa je večje, ker so določeni prodajalci izkoristili pravico, da mu prodajo tudi dodatne delnice, pridobljene po podpisu pogodbe. Gre za delnice, ki so jih obstoječi delničarji pridobili v postopku javne ponudbe družbe DSU za odkup 126.407 delnic oz. 1,5-odstotnega deleža Pivovarne Laško.

Podrobnosti transakcije in prihodnjih načrtov bosta predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko in predsednik družbe Heineken Europe Stefan Orlowski predstavila popoldne v Ljubljani.