Infond Holding je že prej odkupoval deleže v lasti drugih prevzemnic, po zadnjem nakupu pa obvladuje skoraj 53 odstotkov Pivovarne Laško. Foto: MMC RTV SLO
Infond Holding je že prej odkupoval deleže v lasti drugih prevzemnic, po zadnjem nakupu pa obvladuje skoraj 53 odstotkov Pivovarne Laško. Foto: MMC RTV SLO

Infond Holding je tako lastnik 4.631.716 delnic Pivovarne Laško, kar znaša 52,95 odstotka družbe. Koliko je Infond odštel za povečanje svojega deleža, ni znano, glede na enotni tečaj delnice minulo sredo pred prazniki, ko je ta znašala 42,91 evra, pa naj bi družbama za nakup 1.357.843 delnic odštel 58,3 milijona evrov.

Infond Holding je prevzemno ponudbo za Pivovarno Laško skupaj z družbami Koto, Fidina in Cestnim podjetjem Maribor objavil 12. februarja letos. Za delnico so takrat ponujali 88 evrov, že pred objavo ponudbe pa je Infond obvladoval 23,71 odstotka Laškega, vsi prevzemniki skupaj pa so bili lastniki 41,84 odstotka delnic.

V okviru ponudbe so prevzemniki februarja pridobili 1.158.073 delnic ali 13,239-odstotni delež pivovarne. S tem so skupni delež povečali na 55 odstotkov. Družbe so po izteku ponudbe sklenile delničarski sporazum o usklajenem delovanju pri uresničevanju upravljavskih pravic iz delnic prevzete družbe.

Infondova koncentracija lastništva Laškega
Infond Holding je nadaljeval s koncentracijo lastništva in postopoma kupoval deleže preostalih prevzemnikov. V delniški knjigi tako ni več najti družb Fidina in Koto, kar pomeni da nista med prvimi 50 lastniki Pivovarne Laško, Cestno podjetje Maribor pa je po prodaji deleža Infondu ohranilo še 2,51 odstotka lastništva družbe.

A. K. K.