Se Zidar skozi stranska vrata vrača v gradbeništvo? Foto: BoBo
Se Zidar skozi stranska vrata vrača v gradbeništvo? Foto: BoBo
Zidar vstaja iz pepela, delavci na zavodu

Nekdanja člana upravnega odbora SCT-ja Aleksander Meze in Janez Jamnik sta svoja 12-odstotna deleža v družbi namreč prodala za 125.000 evrov, Zidar pa načrtuje nove posle na Balkanu, pišejo današnji časniki.

Družba SCT Holding je po pisanju Dnevnika njuna deleža odkupila kar sama, Zidar pa ostaja lastnik 76 odstotkov omenjene družbe. Prek SCT Holdinga tako Zidar lastniško obvladuje Tovarno kovinske opreme (TKO) iz Murske Sobote, ki izdeluje sestavne dele za gradbeno mehanizacijo, veliko večino prometa pa ustvarijo s tujimi kupci.

SCT Holding ima v lasti tudi 51 odstotkov podjetja SCT-Porr, ki ga je z avstrijskim partnerjem februarja letos ustanovil za kandidiranje na razpisih za gradnjo železnic.

So pa Zidarju za zdaj propadli načrti, ki jih je imel z nemškim podjetjem ISC Handelsgesselschaft. Tega je decembra lani iz SCT prenesel na SCT
Holding, vendar pa je iz nemškega poslovnega registra razvidno, da je družba, prek katere je SCT več desetletij nabavljal materiale in mehanizacijo, aprila letos ponovno prešla v last SCT, še poroča Dnevnik.

Po pisanju Financ pa je Zidar od prejšnjega tedna tudi zaposlen na SCT Holdingu. Iz neuradnih virov so še izvedeli, da je sicer Zidar dogovorjen že za več poslov v BiH in Srbiji.

Zidar vstaja iz pepela, delavci na zavodu