Milijon evrov je romal v Srbijo za analizo, ki naj sploh ne bi obstajala. Foto: BoBo
Milijon evrov je romal v Srbijo za analizo, ki naj sploh ne bi obstajala. Foto: BoBo

Transakcija se je zgodila februarja letos, dva meseca pozneje pa je lastnik TAČ-a SCT Naložbe svoj delež v družbi prodal solastniku, Cestnemu podjetju Ljubljana (CPL), piše Delo.

TAČ je hčerinskima družbama SCT-ja v Srbiji, SCT Evropa in SCT Ogranak, nakazal 490.000 evrov in 480.000 evrov, in sicer za izdelavo študije o možnosti gradnje tovarne asfalta v Srbiji, poleg tega pa še 90.000 evrov za sodelovanje na beograjskem sejmu.

Vendar te študije menda nikoli niso bile narejene, sled za denarjem pa se je izgubila. Nakazilo je odobril takratni direktor TAČ-a Ivan Zidar.

V temi tudi v CPL-ju
V CPL-ju ob tem pravijo, da o morebitni milijonski transakciji v Beograd niso obveščeni, saj je trenutni direktor TAČ-a Bojan Kozar šele začel pregledovati dokumentacijo.
Tudi tedanji predsednik upravnega odbora CPL-ja Stanko Petrič – po novem je član upravnega odbora in novi glavni izvršni direktor – je dejal, da tega nakazila denarja ne pozna, priznal pa je, da so se za nakup odločili brez velikega pregledovanja dokumentacije.

"Tovarna asfalta je za naše delovanje nujno potrebna. Naša tovarna asfalta v Podutiku je tehnološko zastarela, če pa nimaš svoje baze, si odvisen od drugih. Zato takšna baza reši podjetje. Vendar pri kupovanju nismo imeli veliko časa za pregled knjig," je pojasnil Petrič.