Načrti mariborske občine s tujimi vlagatelji doslej niso bili učinkoviti. Foto: BoBo
Načrti mariborske občine s tujimi vlagatelji doslej niso bili učinkoviti. Foto: BoBo

Po poročanju Dela je podjetje Shihlien Apes, d. o. o. že podalo zahtevek za izbris iz registra in tako končalo dolgotrajna ugibanja o usodi projekta. Po pisanju časopisa je bilo do zdaj več znakov, da iz projekta ne bo nič, kot so razpis za 52 delovnih mest tik pred županskimi volitvami, čeprav podjetje sploh ni imelo niti prostorov niti ni bil na občino vložen noben zahtevek za izdajo gradbenega, uporabnega ali okoljskega dovoljenja.

Mariborski župan Andrej Fištravec je kljub temu ves čas napovedoval naložbo v vrednosti 15 milijonov evrov, v treh letih pa naj bi delo dobilo 300 ljudi najrazličnejših profilov – od proizvodnih delavcev do inženirjev, piše Delo.

Fištravec je v svojem mandatu sicer že 16-krat z delegacijami odšel na Kitajsko iskat vlagatelje, kar je občinski proračun olajšalo za več kot 100.000 evrov, na desetine tisočev evrov pa so porabili tudi za spletno stran Invest in Maribor, za organizacijo dveh poslovnih konferenc z Belorusi in Kitajci ter za pisarno za tuje naložbe, a izkupički so bili doslej jalovi, še piše časopis.