Duhovnikova izrecno zanika ponujen dogovor Pomgradu. Na Darsu pa so še pojasnili:
Duhovnikova izrecno zanika ponujen dogovor Pomgradu. Na Darsu pa so še pojasnili: "Odločitev o razveljavitvi postopka je upravi predlagala strokovna komisija za izvedbo predmetnega javnega naročila." Foto: BoBo
Kaj bo z Markovcem

Duhovnikova naj bi oddajo naročila podjetju Pomgrad, ki bi moralo po reviziji pridobiti projekt gradnje dveh 2,5 hektarja velikih parkirišč za 90 tovornjakov pri Murski Soboti kot najugodnejši ponudnik, pogojevala z najemom SCT-ja Ivana Zidarja za podizvajalca, poročajo Finance.

Duhovnikova naročilo razveljavila, ker se v Pomgradu niso strinjali z dodatnimi zahtevami?
Naročilo naj bi si podjetji razdelili tako, da bi eno parkirišče gradil Pomgrad, eno pa SCT. Ker v Pomgradu tega niso sprejeli, je Duhovnikova naročilo razveljavila.

V povezavi s tem naj bi se predsednica uprave Darsa Mateja Duhovnik vsaj dvakrat srečala z Zidarjem in vsaj enkrat s predstavnikom Pomgrada. Duhovnikova izrecno zanika takšen ponujen dogovor Pomgradu, na Darsu pa so še pojasnili: "Odločitev o razveljavitvi postopka je upravi predlagala strokovna komisija za izvedbo predmetnega javnega naročila."

Dars: Tovorni promet na pomurski avtocesti narašča
Dars je namreč ugotovil, da tovorni promet na petem evropskem koridorju med Italijo in Madžarsko stalno narašča. "Jasno je, da potrebe po zmogljivostih parkirišč občutno presegajo potrebe, ki so bile ocenjene pred leti," so poudarili v družbi in dodali, da je treba število parkirnih mest za tovorna vozila zato še povečati.

"Taka odločitev, še posebej argumentacija, nas je negativno presenetila, saj je lokacija počivališč v neposredni bližini sedeža Pomgrada, prav tako pa dnevno spremljamo razmere v prometu na pomurski avtocesti in menimo, da se razmere niso spremenile," je prepričan direktor Pomgrada Tadej Ružič.

Pomgrad je bil dražji ponudnik, a SCT je zavrnila revizija
Dars je javno naročilo gradnje parkirišč SCT-ju za 3,3 milijona evrov sicer oddal februarja lani, a po reviziji oddaje naročila je državna revizijska komisija oddajo posla junija 2010 razveljavila. Kot razlog za razveljavitev je navedla neporavnane obveznosti gradbenega podjetja do podizvajalcev na prejšnjih javnih naročilih.

Pomgrad je gradnjo parkirišč ponudil za 136.000 evrov več kot SCT. Ružič je ob tem poudaril: "SGP Pomgrad je uspel z revizijskim postopkom zoper odločitev Darsa, da za izvajalca za navedena počivališča izbere SCT. Po vseh merilih razpisa bi Dars moral v primeru odločitve za izvajalca izbrati našo družbo."

SCT navedb Financ (še) ni komentiral.

Kaj bo z Markovcem