Novi predsednik uprave NKBM-a je postal Matjaž Kovačič. Foto: RTV Slo
Novi predsednik uprave NKBM-a je postal Matjaž Kovačič. Foto: RTV Slo
Nova Kreditna banka Maribor
NKBM je dobil novo upravo. Foto: RTV Slo

Kovačič je tako postal naslednik Črta Mesariča, ki je z mesta prvega moža banke odstopil prejšnji ponedeljek. Kot je znano, je Mesarič sporazumno prekinil delovno razmerje, saj nadzorniki niso našli krivdnih razlogov za njegovo razrešitev.

Skernišakova članica uprave
NKBM je v večinski državni lasti, po statutu pa ima najmanj dvočlansko upravo. Nova članica uprave je postala Manja Skernišak, ki je bila do zdaj direktorica sektorja naložb in sredstev. Do prejema dovoljenja Skernišakove bosta upravo sestavljala Mesarič in Kovačič.

Novi predsednik uprave je bil leta 1997 tri dni že na čelu banke, po prihodu Jožeta Glogovška pa je postal član uprave. Kot prvo potezo je Kovačič napovedal predstavite razvojnega koncepta, ki bo ustrezno strokovno predan v potrditev nadzornemu svetu, pozneje pa tudi lastnikom. Banko želi okrepiti na treh področjih, in sicer na področju zavarovalništva, skladov in bančnem področju.

Banka je nov nadzorni svet dobila marca, njegov predsednik pa je postal Bogomir Špiletič. Od prejšnjih članov sveta je ostal le direktor Pomurskega sejma Janez Erjavec.