Lovšin je bil na položaju od januarja 2006. Foto: MMC RTV SLO
Lovšin je bil na položaju od januarja 2006. Foto: MMC RTV SLO
Lovšin ne vodi več Intereurope

Kot je v izjavi za medije zapisal predsednik nadzornega sveta družbe Boštjan Rigler, so se za razrešitev Lovšina odločili zaradi nedoseganja poslovnih ciljev, prekoračitve pooblastil in kršitve delovnih obveznosti.

Rigler še pojasnjuje, da je bila "današnja redna seja nadzornega sveta družbe Intereuropa sklicana z namenom razprave o zaupnici članom uprave" in dodaja, da je nadzorni svet še enkrat predstavil upravi svoje pomisleke in očitke o posameznih odločitvah, uprava je na to podala svoje argumente, "vendar je nadzorni svet sprejel sklep o prekinitvi sodelovanja s predsednikom uprave Andrejem Lovšinom."

Markežič Intereuropo "resnično dobro pozna"
Novico o zamenjavi vodstva družbe je Intereuropa sicer objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze, ob tem pa so v družbi še zapisali, da ima Markežič, sicer dozdajšnji namestnik predsednika uprave, dolgoletne izkušnje v špediciji in logistiki in je v družbi Intereuropa d. d. zaposlen že 27 let. Novi predsednik uprave bo z ekipo nadaljeval uresničevanje začrtanih poslovnih ciljev in strategije koncerna, so še zapisali.

Kot je pozneje poudaril tudi Rigler, je Markežič strokovno usposobljen in ne bo potreboval veliko časa za spoznavanje posameznih delov družbe Intereuropa, "saj jo resnično dobro pozna, ker v njej deluje že dolgo".

Zvezdan Markežič pa je v izjavi za medije zatrdil, da bo v sodelovanju s strokovnimi sodelavci v družbi intenzivno nadaljeval uresničevanje začrtane strategije rasti in razvoja družbe. "Pri tem bomo prednostno reševali problematiko najbolj pomembnih nalog za nadaljnji razvoj v času gospodarske in finančne krize," je še zapisal.

M. R./T. K.

Lovšin ne vodi več Intereurope