Množičen shod v Ljubljani Murini delavci napovedujejo za prihodnji četrtek. Foto: MMC RTV SLO
Množičen shod v Ljubljani Murini delavci napovedujejo za prihodnji četrtek. Foto: MMC RTV SLO
Delavci spremljajo dogajanje v Muri

Druga zahteva sindikata oz. delavcev, ki so se zbrali na protestnem shodu pred zasedanjem nadzornega sveta murskosoboškega podjetja se nanaša na rešitve, ki bi zagotovile ohranitev čim več delovnih mest od skupno 3.300 zaposlenih.

V primeru izgub delovnih mest zahtevajo poplačila skladna z zakonodajo, torej tudi izplačilo odpravnin. V četrti zahtevi pa po besedah Forjana sindikat napoveduje budno spremljanje odločitev Murinega vodsta in v primeru kakršnih koli nepravilnosti tudi zahtevanje odgovornosti odgovornih oseb.

Valant še ne bo predstavil programa rešitve
Največji lastnik Mure, NFD Holding, naj bi nadzornemu svetu predstavil predlog rešitve podjetja, a je prvi mož NFD-ja Stane Valant dejal, da predlog še ni dokončan in da ga bo predstavil v prihodnjih dneh. Bodo pa nadzorniki pregledali letno poročilo za preteklo leto, se seznanili z rezultati poslovanja za letos in sklicali skupščino.

V sindikatu so pred tem dejali, da so sicer s prizadevanji za iskanje morebitnih rešitev zadovoljni, a ob tem opozorili, da časa ni več veliko, zato so na protestu, na katerem se je zbralo okoli 3.000 delavcev glasno opozorili upravo in lastnike na težave v Muri.

O težavah Mure bo v ponedeljek razpravljal tudi odbor DZ-ja za gospodarstvo, na sejo pa so povabili predstavnike podjetja, lastnikov, vlade in združenja delodajalcev. Delavci Mure pa so za prihodnji četrtek napovedali množičen protest v Ljubljani.

Delavci spremljajo dogajanje v Muri