Slaba posojila vlečejo polsovanje NLB-ja navzdol. Foto: MMC RTV SLO
Slaba posojila vlečejo polsovanje NLB-ja navzdol. Foto: MMC RTV SLO

Po poročanju Financ gre zlasti za zaposlene pri okencih, veliko jih je iz srednjega menedžmenta in tudi svetovalcev. Odpuščanja so del racionalizacije, ki jo mora izvesti banka in bo njena prednostna naloga v prihodnjem letu.

Letos bodo zaposleni v NLB-ju očitno ostali tudi brez dela plače, ki je izplačan na podlagi uspešnosti poslovanja banke za leto 2010. Lani je namreč na tej podlagi 3.900 zaposlenih prejelo 600 evrov bruto. Pod drobnogledom so bile tudi plače 50 najbolje plačanih v NLB Skupini.

NLB je za letos napovedala za okoli 100 milijonov evrov izgube, vendar je po informacijah Dnevnika Banka Slovenije po zadnjem pregledu od nje zahtevala še za 70 milijonov evrov dodatnih rezervacij. To pa naj bi izgubo NLB-ja povečalo za okoli 50 milijonov evrov. Rezervacije naj bi se nanašale na kreditiranje podjetij, kot so Vegrad, Prevent in CPM. NLB je močno vezana tudi na poslovanje SCT-ja in njegovih dobaviteljev. V primeru stečaja bi tako morali oblikovati še dodatnih 100 milijonov evrov rezervacij.