Korošec po dolgih letih zapušča vodilno mesto v Uniorju. Foto: BoBo
Korošec po dolgih letih zapušča vodilno mesto v Uniorju. Foto: BoBo

Nadzorniki so končali sejo, ki so jo začeli že pred desetimi dnevi. Na njej so se seznanili tudi z ugotovitvami revizijske komisije o poslih med družbama Unior in Rhydcon.

"Pri poslih ni šlo za osebno okoriščanje"
Ugotovili so, da posli, ki so se nanašali na dobave blaga in storitev, kot je izhajalo iz izdanih računov, dejansko niso bili izvedeni, ampak je Unior družbi Rhydcon poravnal znesek obresti kredita pri Banki Celje. Šlo je za 149.930 evrov, kredit pa je družba Rhydcon najela za nakup delnic družbe Unior.

Pri tem so ugotovili tudi, da je bilo v zadnjih petih letih z družbo Rhydcon za dobrih 6.141 evrov gotovinskega poslovanja. Zato menijo, da ni mogoče trditi, da je pri navedenih poslih šlo za osebno okoriščanje odgovornih oseb. Nadzorniki so sicer sprejeli tudi sklep, da posle pregleda tudi zunanja revizijska družba.

Korošec ostaja v podjetju
Je pa Korošec nadzornike na seji seznanil, da je v povezavi s temi posli 4. julija podal samoprijavo na okrožno državno tožilstvo v Celju.

Korošcu bodo ponudili novo pogodbo o zaposlitvi v družbi, so v sporočilu za medije še zapisali v Uniorju. Pravijo namreč, da so sporazum o odpoklicu podpisali, da bi zaščitili interese Uniorja. Pooblastila uprave pa je v celoti prevzel njen član Darko Hrastnik.

Za molk naj bi zahtevala denar
Nadzorni svet se je sicer sešel po tem, ko je policija priprla lastnika Info TV-ja Vladimirja Voduška in velenjskega poslovneža Stanislava Gaberca, ki sta osumljena izsiljevanja vodstev obeh podjetij.

Oškodovancema naj bi grozila, da bosta o njiju razkrila podrobnosti v medijih, v zameno za molk pa zahtevala denar. Vodušek in Gaberc krivdo zanikata in pravita, da je šlo za poslovne dogovore.