Savina izguba je vse večja. Foto: BoBo
Savina izguba je vse večja. Foto: BoBo

imela v devetih mesecih 13,6 milijona čiste izgube.

Narat je predsedniku nadzornega sveta Miranu Kraševcu prejšnji teden poslal predlog za sporazumno predčasno prenehanje mandata brez odpravnine. Nadzorniki so odstop sprejeli, saj so upoštevali njegovo oceno, da bo Savo na ta način lažje prestrukturirati.

Nadzorni svet je za njegovega naslednika imenoval Aberška, za začasnega člana uprave pa Matevža Marca, dosedanjega člana nadzornega sveta.

Globoko v izgubi
Sava je sicer v prvih devetih mesecih letošnjega leta na ravni skupine imela 13,6 milijona evrov čiste izgube, družbe iz turistične dejavnosti pa so poslovale s 5,1 milijona evrov čistega dobička. V istem obdobju lani je imela skupina 4,4 milijona evrov izgube.

Prihodki od prodaje, večji del jih je prišlo iz turistične divizije, so v devetih mesecih znašali 50,8 milijona evrov, kar je pet odstotkov več kot v istem lanskem obdobju in dva odstotka več od načrtov.

Matična družba pa je zaradi slabitev, dodatno obračunanih obresti in rezervacij za stroške prisilne poravnave v devetih mesecih poslovala s 23,3 milijona evrov čiste izgube. Pred letom dni je ta znašala 6,6 milijona evrov. Bilančna vsota družbe Save je konec septembra znašala 193,1 milijona evrov, kapital pa negativnih 51,6 milijona evrov.