Slovenska industrija jekla je imela lani nekoliko nižje prihodke. Foto: BoBo
Slovenska industrija jekla je imela lani nekoliko nižje prihodke. Foto: BoBo

Iz SIJ-a so sporočili, da so se delničarji seznanili z lanskim poročilom družbe in skupine SIJ skupaj z mnenji revizorjev, ki so bila pozitivna brez pridržkov za vse družbe skupine in skupino kot celoto.

Delničarji so podelili razrešnico upravi in nadzornemu svetu ter potrdili njun predlog, da izkazan bilančni dobiček delniške družbe 22,84 milijona evrov ostane nerazporejen.

Skupščina je tudi sprejela sklep o odpoklicu dosedanjih nadzornikov Alexeya Reshotke, Leonida Novikova, Ivana Simiča in Mateje Gubanec. Za nove člane nadzornega sveta za mandatno obdobje do 11. aprila 2015 pa je skupščina imenovala Igorja Malevanova, Evgenya Zvereva, Janka Jenka in Tomaža Stareta.

Jenko bo odstopil
Janko Jenko je kmalu po imenovanju povedal, da bo odstopil z mesta nadzornika, saj so bili tudi pri njem sumi političnega kadrovanja.

"Po pogovoru z Virantom sem sklenil, da odstopim z mesta nadzornika SIJ-a. O tem sem že obvestili tudi predsednika uprave Soda Tomaža Kuntariča, formalno odstopne izjave še nisem napisal, jo pa bom," je pojasnil Jenko.

Štiri odstotke manj prihodkov
Skupina SIJ je lani ustvarila konsolidirane prihodke v vrednosti 732,5 milijona evrov, kar je za štiri odstotke manj kot v letu predtem, in dosegla 739.000 evrov čistega dobička. Dejavno je nadaljevala zastavljeno naložbeno politiko in za investicije namenila 51,3 milijona evrov.