Mersteel je na dobri poti k okrevanju. Foto: MMC RTV SLO
Mersteel je na dobri poti k okrevanju. Foto: MMC RTV SLO

Prihodki Mersteela, ki jih je ustvaril s prodajo izdelkov, so februarja znašali 1,9 milijona evrov. Kot je v rednem poročilu, ki je bilo danes objavljeno na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), zapisal direktor Mersteela Darko Gregorič, je bila februarja prodaja nekoliko nižja od načrtovane, bruto razlika v ceni pa je bila višja zaradi ugodnih cenovnih gibanj in kakovostne strukture prodaje.

"Stroške obvladujemo in so znotraj načrtovanih," je zagotovil Gregorič in pojasnil, da so januarski in februarski rezultati iz poslovanja boljši od načrtovanih, stroški financiranja so sicer višji, celotni izid pa je boljši, kot je predvideno v načrtu finančnega prestrukturiranja.

Optimističen tudi šef Merkurja
O dobrem poslovanju Mersteela je prepričan tudi predsednik uprave Merkurja Blaž Pesjak. "Tekoči rezultati za januar in februar kažejo zelo dobro sliko. Tako da trenutno Mersteel strukturno zelo dobro izgleda in tudi javljanje kupcev na njegovo povpraševanje je zelo dobro," je poudaril Pesjak, ki računa, da bo Mersteel letos pozitivno presenetil.

Družba je popravila tudi načrt finančnega prestrukturiranja in bo omogočila upnikom namesto prvotno predvidenega 30-odstotnega poplačila 55-odstotno poplačilo terjatev, dosegla pa je tudi dogovor z bankami o financiranju obratnega kapitala.

Za zdaj kaže tudi, da ne bo skrbnega pregleda poslovanja Mersteela. Podpisano pa je bilo pismo o nameri za hčerinske družbe nakelskega metalurškega podjetja, vendar je to neobvezujoče, tako da tudi tu kakšnih hitrih rezultatov ni moč pričakovati, je pojasnil Pesjak.