Manjši obseg poslov  je zmanjšal obrestne prihodke banke. Foto: Reuters
Manjši obseg poslov je zmanjšal obrestne prihodke banke. Foto: Reuters

Dobiček je za banko, ki smo jo dokapitalizirali, in za davkoplačevalce, dobra novica, saj je imela banka v istem obdobju lani za 1,66 milijona evrov čiste izgube, so sporočili iz banke. Tudi neto odhodki, 8,74 milijona evrov, iz oslabitev in rezervacij so bili za 28,4 odstotka manjši kot v istem obdobju preteklega leta.

Bilančna vsota banke je konec marca dosegla dobre tri milijarde evrov, kar je za 0,5 odstotka več kot konec lanskega leta. Posojila nebančnim strankam so konec marca znašala 1,77 milijarde, kar je v primerjavi s koncem lanskega leta za 2,4 odstotka manj. Posojila bankam so se povečala za 101,8 odstotka, na 216,5 milijona evrov.

Več depozitov, a tudi več dolgov
Dolgovi do nebančnih strank so znašali nekaj manj kot dve milijardi evrov in so bile v primerjavi s koncem leta 2013 višje za 5,1 odstotka. V prvih treh mesecih so se depoziti prebivalstva povečali za 2,4 odstotka, depoziti pravnih oseb (brez depozitov ministrstva za finance) pa za 23,6 odstotka.

Čiste obresti so znašale 14 milijonov evrov oz. 13,6 odstotka manj kot v istem obdobju lani. Obrestni prihodki so bili manjši predvsem zaradi manjšega obsega poslovanja, medtem ko so bili obrestni odhodki manjši tako zaradi manjših obsegov poslovanja kot tudi padca obrestnih mer, so navedli v banki.