Prava ideja je letos prejela kar tri nagrade. Foto: RTV SLO
Prava ideja je letos prejela kar tri nagrade. Foto: RTV SLO
Prava ideja
Ekipi Prave ideje je na delovnem obisku v ZDA uspelo posneti nekaj izjemnih intevjujev, tudi z ljudmi, ki teh sicer ne dajejo. Foto: MMC RTV SLO

Ekipa oddaje je z gospodarsko delegacijo in predsednikom države Danilom Türkom obiskala Rusijo. Kot edini medijski ekipi jim je uspelo priti v tovarno Avtovaz v Samari, ki izdeluje lade, prispevek o tovarni pa si boste lahko ogledali v prvi januarski oddaji, ko bo več o poslovanju z Rusijo povedal tudi Janez Škrabec, ki vodi skupino Riko.

Oddaja Prava ideja se z novim letom seli v nov termin. Na 1. programu TV SLO jo bo po novem mogoče gledati ob ponedeljkih ob 23.05, ponovitve pa bodo ob petkih ob 20.00 na TV SLO 2.

Tudi kriza je priložnost
Tudi prihodnje leto se nameravajo ustvarjalci Prave ideje - urednica in voditeljica Edita Cetinski, novinarka in redaktorica Eva Uranjek, režiserka Urška Žnidaršič, novinarja Marko Štor in Simon Vadnjal ter Franci Pavlišič, ki skrbi za grafično podobo oddaje in njeno podobo v socialnih omrežjih - udeleževati slovenskih gospodarskih delegacij na potovanjih v tujini. Želijo si predstavljati inovativne slovenske podjetnike, delegacije so namreč tiste, ki jim odpirajo vrata tudi na tujih trgih.

Eden izmed uspehov obiska v Rusiji je bil med drugim tudi ta, da se je poenostavil postopek pridobivanja vizuma za ruske in ukrajinske turiste, ki bodo zdaj lažje prihajali na počitnice v Slovenijo. Tudi po mnenju Slovenske turistične organizacije je to izjemno velik korak za slovenski turizem. Ker so edina gospodarska oddaja v slovenskem prostoru, se zdi ustvarjalcem izjemno pomembno, da podpirajo tovrstne dejavnosti.

Ker oddaja ljudem daje upanje, predvsem pa jim pokaže, da je čas krize za številne tudi priložnost in da je mnogo slovenskim podjetnikom tudi v teh težkih časih uspelo, da so povečali prodajo, zaposlovali in prodirali na tuje trge, so si prislužili že tretjo nagrado letos. Poleg nagrade za inovativno novinarstvo na Stanfordu in nagrade RTV-ja ekipi za posebne dosežke jih je Žurnal med vsemi televizijskimi oddajami izbral za najboljšo oddajo.

Nekaj najzanimivejših in posebnih prispevkov si lahko ogledate na spodnjih povezavah:
Prava ideja v Rusiji

Ruski trg je velik izziv

Prava ideja v Googlu

Poslovno srečanje v New Yorku

Nagrada na Stanfordu