Stečajna upraviteljica Vegrada ima težave s prodajo nepremičnin nekdanjega Vegrada. Foto: BoBo
Stečajna upraviteljica Vegrada ima težave s prodajo nepremičnin nekdanjega Vegrada. Foto: BoBo

Izvršba Mestne občine Kranj je sicer po mnenju stečajne upraviteljice Vegrada Alenke Gril popolnoma neupravičeno posegla po sredstvih posebne stečajne mase, dobljene od kupnine zastavljenega premoženja, zato se je na izvršbo pritožila na Okrajno sodišče v Velenju, toda pritožba še ni rešena.

Po več tednih so tako računi Vegrada v stečaju odblokirani, vendar pa je izvršba preprečila, da bi plačali tekoče stroške, vezane na nepremičnine, je pojasnila Grilova.

Tako grožnje nadaljnjih izvršb še naprej "visijo v zraku", Grilova pa se z vsemi vpletenimi poskuša dogovarjati, naj počakajo do jeseni, ko bodo stroške lažje plačali.

Prodaja Vegradovega premoženja le počasi napreduje. Tako so bile nedavno tudi nezavezujoče ponudbe za zemljišče v Vojniku in kompleks Metleče prenizke, zato Grilova z nikomer ni sklenila pogodbe.

Zato bodo še poskušali z novo prodajo po ceni, ki bo usklajena z ločitveno upnico, Poštno banko Slovenije (PBS). Prav tako bo po neuspešnih prodajah vnovič poskušala na dražbi prodati kompleks Montal, kjer je ločitvena upnica prav tako PBS, delno pa je premoženje nezastavljeno.

Zaradi visokih stroškov, povezanih z nepremičninami, Grilova proti koncu letošnjega leta načrtuje, da bo nekatere nepremičnine, ki jih ne more prodati, predala ločitvenim upnikom, med drugim Družbi za upravljanje terjatev bank.