Datum pogovorov med upravo Pivovarne Laško in Konzuma še ni določen, prav tako še ni znana vsebina pogovorov. Foto: EPA
Datum pogovorov med upravo Pivovarne Laško in Konzuma še ni določen, prav tako še ni znana vsebina pogovorov. Foto: EPA
Agrokor zvišal ponudbo za Mercator?

Pivovarna Laško je prejela pismo hrvaške trgovske družbe Konzum, ki je sestavni del koncerna Agrokor, v katerem omenjajo komercialno sodelovanje med Konzumom in skupino Pivovarna Laško. V pivovarni so predstavnike Konzuma povabili na pogovore, kdaj se bodo sestali, pa še ni znano.

Laško pivo na police Konzuma
Sicer pa Finance poročajo, da se dogajanje razvija tudi pri prodaji deleža Mercatorja, ki so ga na trg dali v Laškem. Agrokor, ki je oddal ponudbo za nakup skoraj četrtinskega deleža, naj bi bil po njihovih informacijah pripravljen namesto zdaj ponujenih 206 evrov ponudbo zvišati tudi do 230 evrov za delnico. Nadzorniki Pivovarne Laško naj bi po neuradnih informacijah o prodaji Mercatorja odločali v začetku prihodnjega tedna.

Da bi slovenske lastnike Mercatorja prepričal o svojih dobrih namenih, naj bi Agrokor omehčal tudi svoj odnos do slovenskih dobaviteljev. Agrokorjev Konzum naj bi v svoje trgovine že spuščal slovenske dobavitelje, s Pivovarno Laško pa naj bi sklenil pogodbo za odkup večjih količin piva.

Za Mercator tri ponudbe
Za nakup 23,34-odstotnega lastniškega deleža Pivovarne Laško v Mercatorju so sicer prispele tri ponudbe - ob Agrokorjevi še ponudbi investicijskih skladov Mid Europa Partners in Warburg Pincus. Mid Europa Partners je za delnico Mercatorja že lani ponujal 170 evrov.

Agrokor zvišal ponudbo za Mercator?