Sij je izboljšal vse pomembnejše kazalnike poslovanja. Foto: BoBo
Sij je izboljšal vse pomembnejše kazalnike poslovanja. Foto: BoBo

Prihodki skupine so se tako povečali na 413,9 milijona evrov, občutno se je zvišal tudi bruto dobiček iz poslovanja (EBITDA). Ta se je ustavil pri 60,1 milijona evrov, kar je 14,5 odstotka več kot v lanskem polletju, so sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Dodatno se je izboljšala tudi dobičkonosnost poslovanja, saj je EBITDA-marža v prvih šestih mesecih leta dosegla 14,5 odstotka, kar je 3,2 odstotne točke več kot v istem obdobju lani.

Močno so v skupini Sij povečali tudi izdatke za naložbe, in sicer s 35 milijonov evrov v lanskem prvem polletju na 51,4 milijona evrov v prvih šestih mesecih letos. To je po pojasnilih podjetja povezano z zagonom nove linije za toplotno obdelavo debele pločevine in z nadaljevanjem izvajanja naložbe v peč AOD.

Vodstvene spremembe v odvisnih družbah
Nadzorniki so se poleg tega seznanili še s spremembami v vodstvih posameznih odvisnih družb skupine. Vodenje Acronija bo 1. septembrom prevzel Peter Čas, ki je doslej vodil družbo Ravne Systems. Vodenje te odvisne družbe bo od Časa prevzel Samo Jenič, doslej izvršni direktor za finance v družbi Metal Ravne.

Iz poslovodstva Acronija se medtem poslavlja Blaž Jasnič, ki bo imenovan na mesto direktorja družbe Elektrode Jesenice, medtem ko bo dosedanji direktor te družbe Jakob Borštnar prevzel naloge tehničnega direktorja.