Skimar bo od zdaj vodil novi predsednik uprave Robert Ferko. Foto: MMC RTV SLO
Skimar bo od zdaj vodil novi predsednik uprave Robert Ferko. Foto: MMC RTV SLO
Elan zamenjal vodstvo

Nadzorni svet je ob tem Ferka zadolžil, da v treh mesecih pripravi sanacijski program, na podlagi katerega bi družbo v tem letu stabilizirali, v prihodnjem letu pa naj bi se po njihovih pričakovanjih pokazali prvi pozitivni rezultati.

Ferko, ki je bil nazadnje zaposlen v Delta holdingu, predtem pa je vodil družbo Droga Kolinska, bo posle od dozdajšnjega v. d. predsednika uprave Ivana Štrlekarja prevzel že danes.

Najprej sta na vrsti revizija in analiza
Novi predsednik uprave je dejal, da bo kaj več o potrebnih korakih in ukrepih za stabilizacijo in razvoj podjetja razkril šele po reviziji in natančni analizi podjetja. Zagotovil je le, da se bo v celoti posvetil podjetju.

"Če bi mislil, da je sanacija podjetja misija nemogoče, danes ne bi bil v Elanu. Prepričan sem, da se iz tega podjetja da veliko narediti in da bomo tekoče poslovanje v kratkem času postavili na prave tirnice ter bo postalo dobičkonosno," je poudaril Ferko.

Nikolić: Grehov je precej
Predsednik nadzornega sveta podjetja, Stojan Nikolić, meni, da bo imel Ferko kar nekaj dela, da bo popravil vse grehe iz preteklosti, ki jih je po Nikolićevem mnenju precej, saj je le v nekaj tednih v funkciji nadzornika sam videl vrsto nelogičnosti, predvsem glede organizacije in odvisnih podjetij.

T. K.

Elan zamenjal vodstvo