Revizorji so pregledali tri glavna področja, in sicer pravne storitve, svetovalne pogodbe in agentske pogodbe. Foto: MMC RTV SLO
Revizorji so pregledali tri glavna področja, in sicer pravne storitve, svetovalne pogodbe in agentske pogodbe. Foto: MMC RTV SLO
Skimar: Spornih za 800 tisoč evrov pogodb

Nadzorni svet družbe bo zato revizorsko poročilo dal v pregled odvetnikom, ki bodo ocenili verjetnost uspeha v morebitnih odškodninskih tožbah proti prejšnjim upravam, posredoval pa ga bo tudi kriminalistom.

Revizorji pregledali tri glavna področja
Prvi nadzornik Skimarja Stojan Nikolić je pri tem pojasnil, da so revizorji pregledali tri glavna področja: pravne storitve, svetovalne pogodbe in agentske pogodbe. Na pravnem področju so potrdili že znano dejstvo, da do leta 2009 Skimar sploh ni imel lastne pravne službe. Od leta 2004 do leta 2008 je imelo podjetje najeto odvetniško pisarno, za katero je v teh letih odštel 417.000 evrov.

Lani sta jo zamenjali odvetniški družbi Planinšek in Vrečar, s katerima je bilo podpisanih sedem pogodb v vrednosti 543.000 evrov. Dve od teh pogodb, vrednih 326.000 evrov, sta podpisala nekdanji v. d. predsedika uprave družbe Ivan Štrlekar in prokurist Jože Kralj. Razlog za njuno sklenitev še danes ni znan.

Nadzorniki podprli strategijo za naslednja leta
Sporne so bile še nekatere druge pogodbe, sklenjene v višini 190.000 evrov in pogodba za svetovanje Draga Keršiča, ki mu je Skimar plačal 162.000 evrov. Poleg tega so revizorji našli listine, iz katerih ni razvidno, ali so bile naročene storitve opravljene ali ne in za kakšna dela naj bi sploh šlo.

Nadzorniki so se seznanili še s strategijo dela za prihodnja leta. Ta med drugim predvideva, da bo imela družba 17 milijonov evrov lastnega denarnega toka ter da bo že v letošnji zimski diviziji zaznala pozitivno poslovanje.

Novi člani uprave znani do poletja
Glede prijav za člane uprave je Nikolić pojasnil, da jih je prispelo 63. Kdo bo izbran, bo znano do poletja.

M. N.

Skimar: Spornih za 800 tisoč evrov pogodb