Delničarji Telekoma Slovenije so sklenili, da se s tožbo še malce počaka. Foto: BoBo
Delničarji Telekoma Slovenije so sklenili, da se s tožbo še malce počaka. Foto: BoBo
bojan dremelj
Bojan Dremelj zavrača očitke, da je povzročil več milijonov evrov škode. Foto: BoBo
Skupščina Telekoma

Delničarji so tako na današnji skupščini podprli nasprotni predlog Kada in Soda, ki sta ga podprla tudi AUKN in nekdanja uprava. Oceno bo izdelala odvetniška družba Ilič.
Revizijska hiša Deloitte je sicer v reviziji vodenja nekaterih poslov v preteklosti ugotovila za okrog 21 milijonov evrov ocenjenih škod. Nekdanja uprava poudarja, da lahko ovrže vse očitke, in hkrati opozarja, da je poročilo neverodostojno.

Eni so vedeli, drugi ne
Po poročanju Financ je Andraž Grahek iz KD Skladov opozoril, da je podjetje delovalo prek določenih zaupnih podatkov, na primer zapisnikov sej nadzornega sveta, ki niso bili javno objavljeni in tako za nekatere nedostopni. Grahek zato zahteva javno objavo celotnega revizijskega poročila.
Delničarji so še opozorili, da so bile škode več stomilijonske, nihče pa ni odgovarjal. Druge pa skrbi, da bi podjetje plačevalo še za nova mnenja, študije, ki ne bi vodile nikamor.

Delničarji tudi niso potrdili predlogov, da Telekom v šestih mesecih po skupščini vloži odškodninske tožbe za povrnitev omenjene škode in da Deloitte v prvi reviziji ni ugotovil škode, nato pa na zahtevo Telekoma izdelal novo mnenje, kjer ugotavlja hipotetično mogočo škodo.

Skupščina Telekoma