Gospodarstvo
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.7 od 6 glasov Ocenite to novico!
Arriva
Vodstvo in stavkovni odbor se ne moreta dogovoriti niti o tem, koliko prevozov naj opravijo med stavko. Foto: BoBo
VIDEO
V Arrivi še ni dogovora o...

Dodaj v

Stavka v Arrivi vse bližje, vodstvo trdi, da bo nezakonita

Začetek predvidoma 4. novembra
29. avgust 2017 ob 19:08
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Vodstvo skupine Arriva Slovenija se je znova sestalo s stavkovnim odborom, ki je tudi tokrat zavrnil njihov predlog rešitve spora in preložitev stavke ter zapustil sestanek.

Vodstvo je stavkovnemu odboru predstavilo zunanje strokovno mnenje glede minimalnega števila prevozov, ki morajo biti zagotovljeni med stavko, so sporočili iz Arrive.

Predlog minimalnega števila prevozov, ki ga je pripravil stavkovni odbor, je po njihovih navedbah glede na zakon preozek. Vodstvo je tako predlagalo njegovo dopolnitev, da bi bili minimalni standardi skladni z zakonom, kar je tudi pogoj za zakonitost stavke.

Neproduktiven je bil po ocenah Arrive tudi pogovor o stavkovnih zahtevah, saj se je zapletlo že pri "preklicu vseh sankcij, ki naj bi jih bili deležni člani sindikata zaradi svojega sindikalnega dela".

"Ta zahteva je za vodstvo nerazumna in neutemeljena, saj skupina Arriva ne izvaja in nikoli ni izvajala omenjenih sankcij, zato se o tej zahtevi ne moremo pogovarjati. Vodstvo skupine očitke ostro zavrača," so poudarili v skupini.

Za naslednje srečanje se bodo dogovorili naknadno. Za zdaj tako velja, da bodo 4. septembra ob 8. uri vozniki avtobusov v podjetjih Arriva Dolenjska in Primorska, Arriva Štajerska ter Alpetour potovalna agencija začeli stavkati. Med drugim terjajo dvig urne postavke ter preklic vseh sankcij proti članom sindikata. V času stavke bodo vozniki v skladu z zakonom zagotavljali minimalne storitve.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
Doge the Dog
# 29.08.2017 ob 20:36
Naj stavkajo, prav jim dam!

Škoda, kako nizko je padel poklic šoferja avtobusa! Nekoč spoštovan poklic, ki je bil odgovoren za prevoze delavcev na delovna mesta in študentov ter dijakov v šole, je danes postal sinonim za miloščino. Javni prevoz se skoraj ne uporablja več, prvič zaradi zasoljenih cen navadnih in mesečnih kart, drugič zaradi mentalitete, da je avto statusni simbol, s katerim se morajo Slovenci kazat na cesti.

Jaz osebno nikoli nisem imel težav s Arrivinimi in Marpromovimi šoferji. Vedno prijazni, umirjeni in nasmejani ljudje... drugo je pa pisarniško delo in prodaja kart... tiste babnice za šalterjem so neverjetno arogantne in nesramne... nekaj mesecev nazaj je ena izmed njih res zelo nesramno nadirala starejšo gospo, ker si je hotela zrihtati potrebne dokumente in papirje za mesečno vozovnico in ji določene stvari niso bile jasne.
Micesar
# 29.08.2017 ob 20:08
kopičijo miljarde, za tiste, ki jih pa pridelajo... pa je težko odvojit nekaj več evrov.
Micesar
# 29.08.2017 ob 20:07
Imajo mojo podporo. Mega kapitalisti ima
severnik
# 29.08.2017 ob 20:42
Stavka v Arrivi vse bližje, vodstvo trdi, da bo nezakonita

Vodstva to ne bi smelo motit, samo svoje poslovanje naj pogledajo...
Platon
# 29.08.2017 ob 21:20
Vozniki imajo prav ! Le pogumno, sprašujem se kje so sindikalisti ostalih večjih prevoznikov kot npr. AVRIGO...očitno vsi preveč zlizani z vodstvom.
miha_lj
# 29.08.2017 ob 21:23
Nemci so v slo navlekli same stare avtobuse. Zakaj policija ne preverja avtobusov. Najslabši so za prevoz delavcev.
abzng
# 30.08.2017 ob 09:23
Zanimivo je kako se dostojna podjetja na Zahodu (npr.: Arriva na Nizozemskem) prelevijo v najslabša orto kapitalistična in izkoriščevalska na Vzhodu - Romunija, Madžarska in seveda žal! tudi Slovenija. Še čudno, da so dopustili ustanovitev sindikata. Temu se najbrž niso mogli izogniti.

Zahteve teh šoferjev so več kot legitimne. Žačevši s tehničnim stanjem avtobusom. Sem so privlekli vso kramo, malo podplačali ustrezne inšpektoje, potem pa cegu pod plin (vir: Svet 24) - in otroke v šolo!

Skratka fantje in dekleta (če je kakšno!) pri Arriva - ne pustite se tajkunom in kapitalu!
Prudi
# 30.08.2017 ob 09:12
V času "moje" srednje šole leta 97 je mestni mesečni abonma stal enako kot sendvič v šoli (180sit). Kakšni časi, včasih smo se vozili z avtobusom po mestu, da smo lahko v miru klepetali, ker je zunaj deževalo :).
gogi1231
# 30.08.2017 ob 07:13
Podpiram stavko in več bi moglo bot tega, delavci garajo za minimalca, na koncu jim pa tak nič ne ostane, ker jim država vse pobere. Vsak si zasluži dostojno življenje, ne pa da mora gledati na vsak evro.
DamnDyD
# 30.08.2017 ob 01:51
Če bi bile razmnere urejene; npr. poštene plače, ugodni pogoji za delo,.. torej stvari, ki jih ureja vodstvo, do stavke niti ne bi prišlo!
Ali ti "kravatarji" v upravi res nimajo niti malo moralnega čuta? Ali res vidijo samo cifre in njihov osebni profit?!
TO SE MORA NEHAT!!!
NE DAJTE SE, ŠOFERJI!
živko
# 30.08.2017 ob 09:52
V soboto so imeli v Završnici fešto. Tako da denar je.
Oglasno sporočilo
link
Gospodarska rast predstavlja pravi trenutek za nakup industrijskih in skladiščnih prostorov
11. junij 2018 ob 08:15 Tudi po končanem mesecu maju 2018 ostaja gospodarska rast visoka in široko osnovana tudi po maju 2018, nadaljujejo se tudi ugodna gibanja na trgu dela.
Več novic ...
Kazalo