Anton Štihec: Odločitev, da odpravnin ne bo, žalitev delavcev. Foto: MMC RTV SLO/Marjetka Nared
Anton Štihec: Odločitev, da odpravnin ne bo, žalitev delavcev. Foto: MMC RTV SLO/Marjetka Nared
Razmere v Muri

Na pomoč je že pozval premierja.

Župan Anton Štihec je prepričan, da je takšna odločitev žalitev nekdaj zaposlenih v Muri. Za razplet dogodkov sicer ne krivi stečajnega upravitelja Branka Đorđevića, saj je ta delavcem, ki so bili ob začetku stečajnega postopka zaposleni v družbah Mura ženska oblačila, Mura moška oblačila in Muralist, prerekal terjatve. Zgrožen pa je nad državo, saj je predsednik vlade Borut Pahor delavcem pred kratkim obljubil pomoč.

"Pahor se ne odziva na moje prošnje za sestanek"
Prav zato župan premierja poziva, naj vlada razčisti nedorečenosti v zvezi z odpravninami. Država bi lahko nekdanjim zaposlenim v Muri po njegovih besedah pomagala tudi tako, da bi se kot prednostni upravičenec odpovedala nekaterim zahtevkom, mogoče bi bilo tudi, da bi odkupila stanovanja, je dodal.

Kljub že več prošnjam Pahorju, da se sestaneta in poiščeta možnost, kako pomagati delavcem, se to še vedno ni zgodilo, je še povedal župan. "Zato ga še enkrat javno pozivam, da nam pomaga. Osebno bom kot župan storil vse, da najdemo način, kako pomagati ljudem, ki so naše pomoči nujno potrebni," je sklenil.

Đorđević skoraj 2.000 delavcem prerekal terjatve za 13 milijonov
Spomnimo. Stečajni upravitelj Mure je v sredo seznanil javnost, da je 1.829 delavcem prerekal terjatve za dobrih 13 milijonov evrov, ker tako zahteva zakonodaja, priznal pa je, da so pravna mnenja o tem različna.

Razmere v Muri