Prodaja drugega svežnja se bo začela predvidoma 17. januarja. Foto: BoBo
Prodaja drugega svežnja se bo začela predvidoma 17. januarja. Foto: BoBo

Prodajni proces in dnevi odprtih vrat za drugi sklop stanovanj bodo potekali predvidoma med 15. januarjem in 15. februarjem 2017. Trenutno se 51 stanovanj v drugem svežnju pospešeno čisti, osvežuje in so po potrebi deležna manjših prenov. Med njimi je pet garsonjer, 21 dvosobnih, 17 trisobnih in osem štirisobnih stanovanj.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo sicer obdobje odprtih vrat za vse nove stanovanjske pakete skrajšala na največ 30 dni. "Tako se bodo prodajne faze časovno hitreje končale, posledično pa bodo kupci hitreje prišli do želenih stanovanjskih enot," so navedli v slabi banki.

Nesojeni kupci iz prvega kroga bodo imeli prednost
DUTB, ki ima v Celovških dvorih skupno 226 stanovanj, pričakuje, da bo večina od 56 stanovanj iz prvega svežnja dobila stanovalce ob koncu prve prodajne faze, to je 29. novembra.

Morebitna neprodana stanovanja iz prve faze bodo prednostno ponudili vsem ponudnikom, ki s svojo ponudbo niso bili izbrani. Ti bodo v decembru predvidoma imeli sedem dni za ogled neprodanih stanovanj, točen termin pa bodo še sporočili. V tem dodatnem tednu odprtih vrat bodo prav tako imeli ekskluzivno pravico oddaje zavezujočih ponudb za neprodana stanovanja po vsebinsko enakih prodajnih pogojih kot do zdaj, pri čemer bo vplačana varščina že upoštevana.

Obenem bodo omenjeni kupci imeli prednost pri nakupu stanovanj iz drugega svežnja. "Če pride do primera, da bodo neizbrani kupci podali enako najvišjo ponudbo za določeno stanovanje v drugi prodajni fazi kot novi kupci, se bo njihova prenesena varščina upoštevala kot časovno vplačana prva, posledično pa bo njihova ponudba najugodnejša," so poudarili v DUTB-ju.