Tušmobil bo dobil novo infrastrukturo za četrto generacijo mobilne telefonije. Foto: BoBo
Tušmobil bo dobil novo infrastrukturo za četrto generacijo mobilne telefonije. Foto: BoBo
Telemach kupil Tušmobil

V Telemachu načrtujejo tudi posodobitev obstoječe infrastrukture za omrežja druge in tretje generacije, je pojasnil direktor Telemacha Marko Šter. Gradnja novih baznih postaj sicer trenutno ni potrebna, a "glede na načrte bomo potrebovali več zmogljivosti, zato bomo to storili čim prej", je dejal.

Pri nastopu na trgu pa bosta Telemach in Tušmobil stavila predvsem na kakovost storitev ter večjo konkurenčnost na mobilnem in fiksnem delu. Tako naj bi na trgu mobilne telefonije sledila tretjinska delitev tržnih deležev, kar je po mnenju Štera "poštena razporeditev med mobilnimi operaterji".

Glede morebitnega nakupa T-2, tega naj bi si ogledoval tudi Simobil, je Šter potrdil, da imajo eno oko na terjatvah, ki jih prodaja Družba za upravljanje terjatev bank.

Ponudba za zdaj ostaja nespremenjena
V Telemachu so sicer pripravili tudi posebno ponudbo za obstoječe mobilne uporabnike in paket za Tušmobilove uporabnike, ki bodo lahko fiksne storitve uporabljali s posebnimi ugodnostmi, je povedala direktorica prodaje in marketinga pri Telemachu Ditka Maučec. Ponudbi obeh podjetij pa za zdaj ostajata takšni, kot sta.

V odzivu na novinarsko vprašanje je Šter še pojasnil, da zaradi različnosti obeh podjetij večjih kadrovskih sprememb ne načrtujejo. Pri morebitnih podvajanjih pa bodo zaposlene prerazporedili znotraj podjetja oz. poiskali "ustrezne rešitve".

Telemach kupil Tušmobil