140 zaposlenih je težko čakalo na rezultate pogovorov z morebitnim  partnerjem. Foto: MMC RTV SLO
140 zaposlenih je težko čakalo na rezultate pogovorov z morebitnim partnerjem. Foto: MMC RTV SLO
TVM prodan neznanemu lastniku

Pogodba o prodaji je bila že podpisana, več podrobnosti pa za zdaj ni znanih, saj kupca v družbi ne želijo razkriti. Sindikatu in svetu delavcev so novega lastnika sicer že predstavili, a tudi sindikalisti o njem več niso želeli povedati. Znano je le, da prihaja iz Evrope in je zainteresiran za nadaljevanje avtomobilske proizvodnje v Mariboru.

"Morebitni novi lastnik nam je povedal, da, če bo vse tako, kot so se dogovorili, potem se bo proizvodnja avtobusov v Mariboru nadaljevala v mesecu dni. Povedali smo mu, da pozdravljamo vsako racionalno rešitev, zato ga pričakujemo z odprtimi rokami," je po srečanju povedal prvi mož sindikata SKEI v podjetju Franjo Trojner.

Aktivnosti v zvezi s stečajem nadaljujejo in napovedujejo, da ga bodo v primeru, da "se iz vsega skupaj nič ne izcimi", tudi sprožili.

Preostanek regresa dobili, plače še ne
Na vprašanje, ali današnjim obljubam v sindikatu verjamejo, je Trojner odvrnil, da bi bilo nekorektno, če bi o bodočem lastniku, ki ga ne poznajo, dvomili. "Kako se bodo stvari odvile, pa bomo tako videli v kratkem," je dodal. Kakšna usoda čaka 140 zaposlenih, niso izvedeli. Sicer pa je bil delavcem besedah Trojnerja izplačan preostanek lanskega regresa, 300 evrov, še naprej pa ostajata odprti decembrska in januarska plača.

TVM v krizi že leto in pol
TVM, ki se ukvarja s proizvodnjo avtobusov, je v krizi že dobro leto in pol. Ker je podjetje večkrat zamujalo pri izplačilu osebnih dohodkov, je okoli 140 delavcev začelo stavkati, vodstvo podjetja pa je skupaj z lastniki že nekaj časa iskalo možnosti, ki bi omogočile obstoj in razvoj podjetja.

TVM prodan neznanemu lastniku