Končno lepši časi za Muro? Foto: MMC RTV SLO
Končno lepši časi za Muro? Foto: MMC RTV SLO
V Muri bodo znova zaposlovali

Družba Mura in partnerji se bo zato prijavila na razpis zavoda za zaposlovanje, njen direktor Bojan Starman pa je pojasnil, da že pripravljajo dokumentacijo za nove zaposlitve. Dokler ta ne bo urejena, bodo zaposlenost reševali s podjemnimi pogodbami. Take ima zdaj sklenjenih več kot 500 ljudi, ki naj bi bili do konca meseca spet zaposleni za eno leto.

ESCADO KUPILA SNAHA MILIJARDERJA
Nekaj upanja je tudi za enega Murinih večjih poslovnih partnerjev, nemško Escado. Potem ko je podjetje avgusta šlo v stečaj, je zdaj dobilo novega lastnika. Za sicer javnosti neznano vsoto ga je kupila 33-letna Megha Mittal, snaha milijarderja Lakshmija Mittala. S svojo ponudo je premagala podjetje M1 Group in sina Escadinega ustanovitelja.

130 delavcev naj bi se zaposlilo že prihodnji teden
Na zavod za zaposlovanje se je prijavilo 2.424 odpuščenih delavcev, torej 221 manj, kot jih je bilo skupno odpuščenih. Ta trenutek zavod tudi uradno išče 130 delavcev, ki se bodo v murskosoboškem podjetju zaposlili že prihodnji teden.

1.840 delavcem denarna nadomestila
Odločbo za denarna nadomestila je z zavoda prejelo 1.840 delavcev, denar pa jim bo nakazan 13., 20. ali 30. novembra - odvisno od datuma prijave na zavod.

V Muri bodo znova zaposlovali