Na račun velenjskega podjetja naj bi se okoristili tudi drugi direktorji Vegrada. Foto: MMC RTV SLO
Na račun velenjskega podjetja naj bi se okoristili tudi drugi direktorji Vegrada. Foto: MMC RTV SLO

Dokumenti, ki so jih pridobili v uredništvu informativne oddaje 24ur, kažejo, da naj bi nekdanja direktorica Hilda Tovšak z gradbenim materialom, ki naj bi ga plačevalo velenjsko podjetje, gradila svoj ranč na Mislinji. Delavci naj bi material na njen ranč vozili redno.

Anto Gavrič, ki je vodil skladiščne evidence v Vegradu, je za oddajo povedal, da se je "dostikrat zgodilo, da so bili določeni materiali pisani na eno gradbišče, vozili pa so jih čisto drugam". O gradnji pri Tovšakovi je spregovoril tudi Vegradov delavec, ki je želel ostati anonimen. "Delali smo pot do ranča. Vsako jutro smo potovali v Mislinjo," je dejal. Na vprašanje, kdo je plačeval delavce za gradnjo pri Tovšakovi, je odgovoril, da Vegrad.

Dokazov za to ni bilo, saj naj bi jih Tovšakova, kot še poroča Pop TV, spretno skrila. Kljub temu pa naj bi nekaj dokumentov le spregledala. Obstaja tudi sum, da so se na račun velenjskega podjetja okoristili in bogateli tudi drugi direktorji Vegrada.

Tako naj bi mobilne počitniške hiške, namenjene za gradnjo hotela in počitniškega naselja v Savudriji na Hrvaškem, odpeljali v druge kampe na Hrvaškem, uporabljali pa naj bi jih direktorji in zaupniki Tovšakove: Matej Košič, Branka Gabrijel in Matija Blagus.