Gospodarstvo

Poudarki

  • Mero nezaupanja v zdajšnjo upravo sta Istrabenz in Luka pokazala tudi z izdelavo študije za izboljšanje poslovanja
Gregor Veselko
Gregor Veselko zanika, da bo postal novi direktor Vinakoper. Foto: BoBo
VIDEO
Veselko na čelo Vinakoper?

Dodaj v

Veselko med brezposelnimi manj kot 48 ur?

S 75 tisoč evri luške odpravnine v službo k Vinakoper
12. september 2012 ob 19:32,
zadnji poseg: 12. september 2012 ob 21:04
Koper - MMC RTV SLO

"To so govorice, nihče me ni snubil, položaji v upravi Vinakopra me ne zanimajo, nikogar ne želim izpodriniti. Po burnem obdobju v Luki in zame presenetljivi razrešitvi si zdaj želim oddahniti in razmisliti, kako naprej," je povedal Gregor Veselko.

V petek s položaja predsednika uprave Luke razrešeni Veselko tako zavrača namige, da bi že jutri utegnil zasesti mesto v upravi Vinakopra.

Dirigenti iz Istrabenza
Nasmihanje novega delovnega mesta ni samo prazna govorica, kot bi to rad prikazal Veselko. Jutri dopoldne se bo sestal nadzorni svet Vinakopra. Na dnevnem redu ima sicer samo eno točko; razpravljali bodo o poročilu skupine strokovnjakov, ki so za koprskega vinarja pripravili niz priporočil za izboljšanje poslovanja. Kot kaže, pa se tu ne bo končalo.

Po naših zanesljivih informacijah so namreč včeraj iz Istrabenza v Luko poslali dopis, naj nadzorniki iz luških vrst na jutrišnjo sejo pridejo s predlogom, da se za člana uprave Vinakopra za dobo petih let imenuje Gregor Veselko. Po nekaterih informacijah pa naj bi ga jutri posedli celo v sam vrh Vinakopra, kjer bi zamenjal zdajšnjega direktorja Nevja Pucerja.

Veselko v Vinakopru že stari maček
Veselko v upravo Vinakopra ne bi priletel z neba, kot je bilo to v primeru Luke; je namreč predsednik nadzornega sveta Vinakopra, ki ga prek podjetja Adriafin lastniško obvladujeta Luka Koper in Istrabenz, z 20-odstotnim deležem pa še koprska kmetijska zadruga Agraria.

Na vrhu Vinakopra naj bi Veselka najraje videl predsednik uprave Istrabenza Rudi Grbec. V dokumentu, ki je včeraj prispel v Luko in pod katerega se je podpisala članica Istrabenzove uprave Suzana Bolčič Agostini, so namreč še zapisali, da tudi če na jutrišnjo sejo ne bo nobenega izmed predstavnikov Luke, da se le Luka strinja z dogovorom o kadrovski okrepitvi uprave z Veselkom. Prav on naj bi bil pravi recept za izboljšanje poslovnih rezultatov, saj je imelo podjetje Vinakoper v letošnjem polletju 150 tisoč evrov izgube.

Draga angleško-francoska nezaupnica
Mero nezaupanja v zdajšnjo upravo sta Istrabenz in Luka pokazala tudi s tem, ko sta angleško-francoskemu paru strokovnjakov naročila izdelavo študije za izboljšanje poslovanja. Za dva dni dela jima je moral Vinakoper plačati 16 tisoč evrov, med ukrepi pa naj bi bila med drugim odprodaja 150 hektarjev zemljišč in spremembe v stekleničenju vina. Mnogi poznavalci v takih potezah ne vidijo le razprodaje podjetja, ampak tudi začetek konca nekdaj uspešnega vinarja Slovenske Istre.

Eugenija Carl, TV Slovenija

Prijavi napako
Komentarji
papiga
# 12.09.2012 ob 20:01
Človek je Luko Koper po Časarju spravil spet na zeleno vejo, med drugim Časarju glih kar teče obravnava zradi korupcije,oškodovanja Luke in zlorabe položaja ter oškodovanja sredstev.
Zagovarja se,da izgleda kot korupcija in oškodovanje, je pa skrival stotine tisoč eurov od - ŽENE. A verjamete.
Veselko je v 3 letih regeneriral Luko in zdaj so ga spet odstavili, ker ni SDS barve. ja tako to gre.
Zdaj Luka spet diha in spet jo bo prišel kakšen zvdrževalec ali kak podobno "izobražen"SDSovec izsrkavat,doker bo kaj. Potem bodo delavci na cesti, Janša bo pa rekel, da je kriv Pahor. Pokvarjenost pa taka.
Zato ni čudno, da se firme s perspektivo in željo po napredku tepejo za managerje tipa Veselko.
Niso vsi managerji sposobni, le malo jih je, za take dobre, se tepejo.Žal jih pri nas ni veliko.
nWo
# 12.09.2012 ob 19:57
Jaz bi pa namesto v upravi Vinakoper raje bil v njihovi - kleti.
zen
# 12.09.2012 ob 20:32
Tega tudi Janševa vlada , po tolikih letih samostojnosti, ne zna urediti. Astronomske odpravnine, ki niso reezultat dela, povzročajo samo inflacijo. Dokler tega ne razreši, nima kaj pobirat od povprečnih plač ljudi. Kdo je naštimal tak sistem astronomskih odpravnin? Sindikati pa kar gledajo že 20 let kot čuki...
frisk2k
# 12.09.2012 ob 20:15
angleško-francoskemu paru strokovnjakov naročila izdelavo študije za izboljšanje poslovanja. Za dva dni dela jima je moral Vinakoper plačati 16 tisoč evrov

Poudarek na "moral". Res je hudič, če ne najdeš nikogar, ki bi delal za manj kot 8 jurjev na dan. Je morala bit pa huda študija.
STANE
# 12.09.2012 ob 19:39
Stolčke si kar podajajo !
Balerium
# 13.09.2012 ob 03:43
Veselko bo nehal bit vesel :)
starababa
# 12.09.2012 ob 19:40
a kdo ve kok dobi denarja dirigent? skos neki motovili z rokami, potem jim pa tista bedna snobovska druzba ploska... ko pa pridejo domov pa prdijo tako kot mi vsi...
Bicikl
# 13.09.2012 ob 20:15
@papiga, ne mislim se spuščati v polemiko s tabo, zato bo to moj zadnji komentar na to temo. Skrajno zabavno je, da me tisti trenutek, ko se ne strinjam s tabo, označiš za SDS-ovca. To nisem, sicer pa ne vem, zakaj bi bila to takšna huda "psovka", razen za zaslepljene levičarje. In mimogrede, prav nasmejal sem se, ko sem iz tvoje okorne sintakse (na ravni prve triade osnovne šole) razbral, da SDS-ovcem, ki jih ne maraš, pripisuješ (to pač lahko le domevam iz skrpucala, ki ga ne morem označiti za slovenščino) nizko izobrazbo.
papiga
# 13.09.2012 ob 15:44
Bicikl, razrešili so ga prejšnji petek in niti skrivali niso, da gre za politično razrešitev. Ti kar nakladaj, verjamejo ti le volilci SDS zaradi znane nam izobrazbene strukture. Vsi drugi vam ne verjamemo. Ste škodlijivci te družbe. Največji, da ne boste kdaj presenečeni, če vam bo izstavljen račun. V zgodovini, vam je že bil, da ne boste spet stoletja jokali.
Mici92
# 13.09.2012 ob 15:10
Odpravnina ga bo razveselila.... nič bat za takšne.
zemljemerec
# 13.09.2012 ob 07:22
Tukaj so odgovori, kako skorumpirana je celica samostojne demokratične Slovenije v EU !
kobiIica
# 13.09.2012 ob 00:38
sposoben clovek, morda z najvisjim slovanskim IQ-jem. verjetna je tudi ze moznost telepatije. poraja se mi misel ali je krizanec med nezemljanko in slovanskim mislecom, kajti obstajajo jasni dokazi, da so ze takrat, ko je clovek se puscal odtise dlani po stenah, nezemljani imeli tehnologijo umetne oploditve, znali so tudi krizati npr. zmaja in cloveka. v vecini primerov se je projekt sfizil, a ne pri vseh. ustvarili so tudi t.i. giants-e, ki so zgradili piramide v egiptu...
pingo69
# 12.09.2012 ob 22:26
Bom jaz uredil!
Bicikl
# 13.09.2012 ob 13:09
@papiga, saj ne, da ne bi držalo, da vsakokratna vlada kadrira v podjetja po političnem ključu, in sedanja ni nikakršna izjema.
Je pa malo hecno, da tudi za razrešitev Veselka kriviš SDS, potem ko je minister Černač pred meseci pozval nadzornike, naj ga ne zamenjajo, in vedoč, da so člani NS neke druge barve, in ne SDS-ove. Požar in primis
Kazalo