Izmed 70 daljinskih poletov jih bo Lufthansa opravila le 12. Foto: EPA
Izmed 70 daljinskih poletov jih bo Lufthansa opravila le 12. Foto: EPA
Adria Airways
Stavko bodo občutili tudi potniki Adrie Airways. Foto: BoBo
Stavka pri Lufthansi

Od 1.720 poletov, ki jih ima Lufthansa na voznem redu, naj bi jih opravili le 32. Potniki, ki se bodo morali za svoj polet obrisati pod nosom, bodo lahko brez dodatnih stroškov spremenili svojo rezervacijo.

Informacije o voznem redu letal dobite tudi tukaj.

Najbolj sveži podatki na spletni strani
Lufthansa svoje potnike poziva, naj se pravočasno pozanimajo, kako kaže z njihovimi poleti, še najbolje na spletni strani. Največ poletov po opravljenih z berlinskega letališča, kjer bodo zaposleni stavko končali že ob 14.30.

Sindikat nemškega storitvenega sektorja Verdi zahteva 5,2-odstotno zvišanje plač za okoli 33.000 zaposlenih v družbi in garancije za njihova delovna mesta, vodstvo pa je nazadnje ponudilo do največ 0,6-odstotno zvišanje. Sindikat je to ponudbo zavrnil, saj naj bi ob povečanju delovnega obsega vodila v nižanje realnih plač.

Opozorilna stavka, ki to ni
Vodstvo Lufthanse je sicer prepričano, da gre za pretirano obliko delavskega boja, še posebej, ker so prva pogajanja prinesla napredek in ker je 24-urna opozorilna stavka v resnici popolna stavka. Škoda bo znašala več deset milijonov evrov, znova pa bo trpel tudi ugled družbe. Naslednja pogajanja bodo konec meseca, je za Radio Slovenija poročal dopisnik iz Berlina Boštjan Anžin.

Preverite polet pred prihodom na letališče!
Stavka pri Lufthansi bo sicer prizadela tudi promet slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways. Ta svoje potnike obvešča, da bo danes letel v zmanjšanem obsegu. Odpadli bodo poleti na relaciji Ljubljana-München, Ljubljana-Frankfurt, Priština-Frankfurt ter Priština-München. Dva poleta na relaciji Ljubljana-Frankfurt pa bosta opravljena, nanje so že prenesli rezervacije potnikov sicer načrtovanih poletov v Frankfurt. Potnike, ki imajo vozovnice za pot v München ali nadaljujejo pot iz Münchna, pri Adrii pozivajo, naj se obrnejo na njihov klicni center.

Posebno opozorilo velja potnikom, ki potujejo iz Frankfurta v Ljubljano. Ti se bodo na polet lahko prijavili le preko spleta ali na samopostrežnih avtomatih. Ob tem bodo lahko potovali samo tisti z ročno prtljago, saj zaradi stavke prtljage ne bo mogoče oddati. Zaradi stavke bodo lahko zamujali tudi preostali poleti, še opozarjajo.

Stavka pri Lufthansi