Nadzorniki SDH-ja so sprejeli poročilo o polletnem poslovanju holdinga in informacijo o osemmesečnem poslovanju. Foto: BoBo
Nadzorniki SDH-ja so sprejeli poročilo o polletnem poslovanju holdinga in informacijo o osemmesečnem poslovanju. Foto: BoBo

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) pod vodstvom Damjana Beliča se je ob informaciji o dokapitalizacijah in državnih pomočeh, pri katerih je v obdobju 2005-2015 sodelovala država, seznanil tudi s predvidenimi denarnimi tokovi holdinga do leta 2020.

Članom nadzornega sveta je bilo predstavljeno tudi delo kadrovske komisije, ki je posvetovalno telo uprave SDH-ja. Za zunanjega člana revizijske komisije so imenovali Alda Gabrijela, ki je po poročanju Financ nekdanji glavni računovodja in član uprave Istrabenza v času, ko je tega vodil Igor Bavčar. Zunanja članica komisije za tveganja je postala Darinka Virant, nekdanja članica uprave Telekoma.

Nadzorniki so tudi sprejeli poročilo o polletnem poslovanju holdinga in informacijo o osemmesečnem poslovanju. Uprava je medtem nadzornemu svetu SDH-ja podala še poročilo o svojem delu za julij in avgust, so sporočili iz SDH-ja.

Nadzorniki so dali soglasje k sklenitvi pogodbe za opravljanje skrbnega pregleda družbe Adria Airways Tehnika in k letnemu načrtu upravljanja kapitalske naložbe v družbi Geoplin ter k merilom za merjenje uspešnosti poslovanja družb s kapitalsko naložbo države.

Gre za akt, s katerimi bo SDH spremljal uspešnost poslovanja družb s kapitalsko naložbo države. Poleg merjenja oz. ocenjevanja preteklih rezultatov poslovanja so merila uspešnosti poslovanja namenjena podrobnejši določitvi pričakovanj SDH-ja do družb s kapitalsko naložbo države glede prihodnjih poslovnih rezultatov.

Namen meril uspešnosti poslovanja ni le merjenje preteklih rezultatov poslovanja, ampak je z določitvijo realnih, vendar ambicioznih ciljev, določiti pričakovanja države kot lastnice naložb ter vplivati na dvig uspešnosti poslovanja družb s kapitalsko naložbo države. SDH bo glede na to, kako bodo družbe dosegale postavljene cilje, sprejemal posamezne korporacijske odločitve.